50
g smør
50
ml olivenolje
1
1/2 kopper hakket løk
750
g tomater
1/2
kopp hakkede basilikumblader
salt,
pepper
3
kopper vann
1
kopp kremfløte
8
friske basilikumblader til pynt
1
terning grønnsaksbuljong
2
ss tomatpuré
Slik gjør jeg:
Tomater
er skåldet med kokende vann, fjern skallet, skåret i biter. Smelt smør og
olivenolje i en stor kjele over middels varme. Tilsett løken og kok til de er
møre. Tilsett tomater og hakket basilikum. Krydre med salt og pepper. Hell
varmt vann med grønnsaksbuljong, 2 ss tomatpuré, reduser varmen til lav og la
det koke i ytterligere 15 minutter.
Ha
suppen i en blender (eller bruk en nedsenking stavmikser) å lag en jevn (helst
i små porsjoner, varm suppe!). Tilbake til gryten og kok opp. Reduser varmen
til lav og ha i kremfløte mens du rører
rundt i suppen.
Ta
gryten vekk fra komfyren. Pynt suppen med basilikumblader etter å ha helt opp i
tallerken.