1
gul løk
2-3 fedd hvitløk
Olje til steking
2 bokser hermetiske tomater, bruk gjerne av litt god kvalitet (Mutti - og gjerne på flaske)
2 spiseskjeer tomatpuré
Ca 1 liter grønnsaks-buljong
Salt og pepper
Honning
Fersk timian
Eventuelt:
Noen tomater
Noen spiseskjeer hakkede soltørkede tomater
Fløte eller crème fraiche
Slik gjør jeg:
Hakk løk og knus og hakk hvitløksfeddene. Surr det i en stor gryte i litt olje til det er mykt, omtrent 10 minutter. Tilsett de hermetiske tomatene og pureen, eventuelt også ferske tomater eller soltørkede tomater. La det få et oppkok og sett deretter gryten på svak varme.
2-3 fedd hvitløk
Olje til steking
2 bokser hermetiske tomater, bruk gjerne av litt god kvalitet (Mutti - og gjerne på flaske)
2 spiseskjeer tomatpuré
Ca 1 liter grønnsaks-buljong
Salt og pepper
Honning
Fersk timian
Eventuelt:
Noen tomater
Noen spiseskjeer hakkede soltørkede tomater
Fløte eller crème fraiche
Slik gjør jeg:
Hakk løk og knus og hakk hvitløksfeddene. Surr det i en stor gryte i litt olje til det er mykt, omtrent 10 minutter. Tilsett de hermetiske tomatene og pureen, eventuelt også ferske tomater eller soltørkede tomater. La det få et oppkok og sett deretter gryten på svak varme.
Tomatsausen
kan få godgjøre seg så lenge du har tid, jo lenger tid på komfyren desto mer
smak i suppen. Ha i ferske urter og kjør tomatsausen glatt med en stavmikser.
Ha i kraft/buljong og kok opp. Smak til med salt og pepper, og eventuelt
honning.
Det
er stor forskjell på tomatene, avhengig av sesong og hvor de kommer fra. Smak
derfor til med honningen tilslutt. Om det blir for søtt, kan alt balanseres med
litt balsamicoeddik.