Min Rosa MatBlogg

Min Rosa MatBlogg

mandag 21. september 2015

Bønne- og løkpølse



(6-8 pølser)

0,5 dl kokte sorte bønner
1 liten boks maiskorn
2 fedd hvitløk
1 ts spisskummen
1 ss olivenolje
1 dl tørkede brødsmuler
½ ts sort pepper
½ ts salt
2 ts tomatsalsa eller tomatpuré
1 egg eller 2 ss kald grønnsaksbuljong og 1 ss potetmel
dyre- eller kunsttarm

Slik gjør jeg:
Sett stekeovnen på 250 °C. La vannet renne godt av maisen, strø den i en langpanne og la dem riste i ovnen under grillelementet til de er gyldne og lett brune. Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin eller hurtigmikser og kjør til deigen er godt blandet. Stapp deigen i kunsttarm. Trekk pølsene i varmt vann i ca. ti minutter eller «kok» dem i ovnen. Pølsene kan også stekes i panne på middels varme.

Vegetarburger-2



6 dl kokte kikerter
1 liten gul løk, hakket
1 liten rød løk hakket
3 fedd hvitløk, hakket
1 lite krm chilipulver
1 ts tørket koriander
0,5 gul paprika hakket
0,5 oransje paprika hakket
1 ss oliven olje
1 ts salt
0,5 ts pepper
0,25 ts cajenne pepper

Slik gjør jeg:
Bland alt sammen for hånd eller helst med stavmikser.
Form burgere og stek i smør  eller olje i stekepannen.

Vegetarburger



0,5 ts finhakket frisk timian
1 bunt finhakket kruspersille
2 ss potetmel
4 kokte poteter, moset
2 gulrøtter, finrevet
1 skive sellerirot, finrevet
0,5 purre, finsnittet
1 liten løk, finhakket
2 ss Finhakket Rød paprika
2 ss Finhakket Grønn paprika
4 skiver finhakket rødbeter hermetiske,
2 ss finhakket sylteagurk
2 ss Oliven olje
Krydder etter ønske

Slik gjør jeg:
Bland sammen alt sammen i en bolle og rør godt rundt. Lag fine burgere som stekes i varm panne med olje eller smør.  Serveres i hamburgerbrød med tilbehør eller til middag med poteter og grønnsaker. 

Vegetar panne



4. Personer
1 stk Rød Paprika
1 stk Grønn Paprika
1 stk Gul Paprika
1 stk Oransje Paprika
2 stk Store Løk
1 stk Rød Løk
2 stk Vårløk
1 stk Purre
8 stk Sukkererter
Santa Maria hvitløkskrydder og Hindu hvitløkskrydder etter smak.

Slik gjør jeg:
Del opp alle grønnsaker i passelige biter og bland godt sammen i en bolle. Ha dette så i en panne med høye kanter eller ei gryte. Ha en 1 kopp med vann og litt smør. Pass på at det er vann i pannen eller gryten hele tiden. Grønnsakene skal dampes møre, ikke stekes for da blir de brune.
Bruk svak varme med ettersyn helst hele tiden. Rør rundt ved behov.

Passer til tilbehør til middagsretter med vegetarburger, Robinsonburger, Potetburger, pizzafyll, grillet kylling osv. Eller spise salaten slik den er etter damping.

Denne oppskriften har jeg fått av en venn

Rask ertesuppe



600 g grønne erter (frosne)
3 dl vann
1 grønnsaks-buljongterning
2 ss sitronsaft
1 ts spisskummen
salt og pepper etter smak

Slik gjør jeg:
Kok opp erter og vann i en kjele og la det koke i 2-3 minutter. Bruk en stavmikser for å mose ertene. Tilsett grønnsaksbuljong, sitron og spisskummen. Smak til med salt og pepper.
Serveres med ferskt brød og godt smør.