Min Rosa MatBlogg

Min Rosa MatBlogg

onsdag 11. mars 2015

Bestemors banan kaker



1,5 kopper mel
0,5 ts bakepulver
1 ts soda
0,5 ts salt
3 store bananer, mos til en puré
3/4 kopp sukker
1 egg
75 g smør, smeltet

Forvarm ovnen til 180 C. I form av cupcakes til å sette 12 papirformer eller godt smurt med smør.
Sikt sammen mel, bakepulver, natron og salt; settes til side.
Bland de moste bananer, sukker, egg og smeltet smør i en egen bolle. Legg nøye melblandingen og rør til en jevn røre.  Bruk en spiseskje av røren i formene, sprer seg jevnt over 12 muggsopp, og fylle dem om lag 2/3.
Stekes i en forvarmet ovn (180 °C) 25-30 minutter.

Bestemors epleburgere



3 epler
3 gulrøtter
klype salt
3 ss sukker
2 egg
1/2 kopp mel
vegetabilsk olje

Slik gjør jeg det
Skrell eplene og ta ut stilken. Finhakk epler og gulrøtter
Bland eple og gulrot. Tilsett salt, sukker og egg. Bland godt. Tilsett mel. Bland igjen.
Varm opp vegetabilsk olje i stekepannen. Lag små burgere. Stek på hver side i 5-7 minutter.
Serveres med rømme eller eplemos.

Bestemors eplekakeboller



12 stk
For deigen
200 gram cottage cheese
200 g kald margarin
2 kopper mel
1/2 ts salt
1/2 ts natron
Fyll
2 ss smør
3 store epler
4 ss sukker
1 ts kanel
1 egg

Slik gjør jeg det
Ha alt i en bolle, sil mel, tilsett margarin, bæres på rivjern. Tilsett salt, natron og cottage cheese. Kna med raske hender. Samle deigen til en ball. Sett deigen i kjøleskapet i 1 time.
Mens deigen er i kjøleskapet, kan du forberede fyll, rengjør epler, skåret i terninger.

I en stor stekepanne, smelte smør. Legg eplene og stek under omrøring i 5 minutter. Tilsett sukker og kok noen minutter til sukkeret begynner å smelte. Ha på kanel og svært lite vann, kok opp og la det koke i ca 10 minutter til helt myknet epler.
Ta deigen ut av kjøleskapet og rull den ut i et tynt lag. Med skål å kutte sirkler. Ha fyllet i midten, brett i to, som en rull og forsegle kantene. Prikk med en gaffel og smør med pisket egg.
Sett i en forvarmet 200 °C ovnen og stek i ca 20 minutter.
Når kakene er ferdig stekt, kjølig i ca 10 minutter.

Bestemors fylte egg med kaviar



8 egg
3 ss majones
1 ts sennep
2 ss rød kaviar
dill

Slik gjør jeg det
Kok eggene i 10 minutter og avkjøles i kaldt vann. La eggene ligge litt før skallet fjernes. Del eggene i 2 båter, ta ut eggeplommen og moses med gaffel, tilsettes majones, sennep og hakket dill og bland godt sammen. Fyll opp egge båtene med blandingen og ha ts med rød kaviar på toppen.

Bestemors fylte grønne paprika



6 store grønne paprikaer
3 fedd hvitløk
1 stor finhakket løk
5 tomater, hakket
1 kopp tørr ris
1/2 kopp vann
2 kopp revet ost
tomatpuré + vann og grønnsaksbuljong
Salt og pepper etter smak

Slik gjør jeg det
Kok vann i en stor kjele. Skjær toppen av paprika, fjern frøene. Kok paprikaen i kokende vann i 5 minutter, avløp, dryss med litt salt inni hver paprika og sett til side.
Varm opp stekepannen med smør eller olje, stek hakket løk., salt og pepper. Tilsett tomater, ris, 1/2 kopp vann. Ha på lokket og la det koke i 15 minutter eller til risen vil mykne. Fjern fra varmen og tilsett halvparten av osten.
Bruk en bolle til å blande tomatpuré med vann og grønnsaksbuljong terning. Fyll hver paprika og plasser den åpne siden opp i en ildfast form. Dryss på med  ost over åpningen av hver paprika.
Stekes i ovnen ved 180 C i 30 minutter, til osten på toppen er smeltet.