Min Rosa MatBlogg

Min Rosa MatBlogg

onsdag 23. september 2015

Hjemmelaget tomatsuppe-1



1 stk hakket løk
1 båt hakket hvitløk
1 ss olivenolje
400 g godt moden tomat
2 stk grønnsaksbuljongterning
5 dl vann
1 dl matfløte
½ ts salt
pepper

Slik gjør jeg:
Fjern skinnet på tomatene ved å koke opp vann i en stor kjele. Legg tomatene i vannet og la de trekke med et par minutter til skinnet sprekker og ta tomatene opp. Det er da lett å dra skinnet av.

Stek finhakket løk og hvitløk i olje i en kjele til den blir blank. Hakk tomatene, og legg i kjelen sammen med buljongterninger (du kan bruke den typen buljong du selv måtte ønske). Slå på vann og fløte og smak til med salt og pepper. En klype salt runder av smaken. Tilsett litt mer væske om suppen blir for tykk.

Server suppen med godt brød til.

Tips: Du kan også tilsette makaroni i suppen.