Min Rosa MatBlogg

Min Rosa MatBlogg

fredag 15. januar 2016

Vegetariske medisterkaker



12 kaker
1 boks hermetiske kikerter, avrent
1/2 ts salt eller Seltin
½ ts ingefær
½ ts muskat
½ ts pepper
¼ ts kardemomme
250 g fast tofu (soyabønneost),
0,8-1 dl melk/vann (halvparten av hver eller bare melk)
30 g (ca. 5 ss) lettkokte havregryn
2 ss havremel eller kikertmel

Slik gjør jeg
Mos kikertene i en stor bolle sammen med krydderet. Finhakk eller smuldre tofuen og bland den sammen med kikertene.
Tilsett havregryn og spe med væske mens du knar deigen godt. La deigen stå og svelle i ca. 15 minutter.
Tilsett havremel/kikertmel og kna deigen godt igjen. Tilsett eventuelt mer væske eller mer mel til du får en fin og seig deig. Form runde kaker med hendene eller med skje.
Stek i stekepanne på middels varme på begge sider til de er gylne.  

Linse- og grønnsakssuppe



4 porsjoner
1 løk
2 gulrøtter
8 sjampinjonger
1 fedd hvitløk
½ dl olje
2 dl grønne linser
1 dl røde linser
1 ss tomatpuré
1 ½ l vann
Timian
Salt+ pepper

Slik gjør jeg
Skrell og kutt grønnsakene i terninger. Hakk hvitløken. Fres hvitløk og grønnsaker i olje, og ha nedi linser. Rør i tomatpuré og tilsett vann og timian. Kok opp og la suppen koke i ca. 30 minutter til linsene er myke. Smak til suppen med salt og pepper. Server gjerne med grovt brød.