12
kaker
1 boks hermetiske kikerter, avrent
1/2 ts salt eller Seltin
½ ts ingefær
½ ts muskat
½ ts pepper
¼ ts kardemomme
250 g fast tofu (soyabønneost),
0,8-1 dl melk/vann (halvparten av hver eller
bare melk)
30 g (ca. 5 ss) lettkokte havregryn
2 ss havremel eller kikertmel
Slik gjør jeg
Mos kikertene i en stor bolle sammen
med krydderet. Finhakk eller smuldre tofuen og bland den sammen med kikertene.
Tilsett havregryn og spe med væske mens du knar deigen
godt. La deigen stå og svelle i ca. 15 minutter.
Tilsett havremel/kikertmel og kna deigen godt igjen.
Tilsett eventuelt mer væske eller mer mel til du får en fin og seig deig. Form
runde kaker med hendene eller med skje.
Stek i stekepanne på middels varme på begge sider til de
er gylne.