1 liter tørre sorte bønner
2 liter vann
2 stk gulrøtter skiver
4 stk selleri stilker, skiver
2 stk løk i terninger
2 stk grønn paprika i terninger
4 stk tomater, forvellet, flådd og hakket
5 stk hvitløksfedd, knust
1 ts rød vin eddik
basilikum, oregano og timian
2 liter vann
2 stk gulrøtter skiver
4 stk selleri stilker, skiver
2 stk løk i terninger
2 stk grønn paprika i terninger
4 stk tomater, forvellet, flådd og hakket
5 stk hvitløksfedd, knust
1 ts rød vin eddik
basilikum, oregano og timian
Slik gjør jeg
Legg tørkede svarte bønner i vann over natten. Stek over middels varme til de er møre Tilsett vann som nødvendig. Legg skiver gulrøtter, selleri og eddik (valgfritt). Surr løk og grønn paprika og hvitløk til brunet. Legg til potten. Legg tomater og kok til gulrøttene er møre. Tilsett salt, pepper og krydder etter smak. Pynt med en skvett av rømme.
Legg tørkede svarte bønner i vann over natten. Stek over middels varme til de er møre Tilsett vann som nødvendig. Legg skiver gulrøtter, selleri og eddik (valgfritt). Surr løk og grønn paprika og hvitløk til brunet. Legg til potten. Legg tomater og kok til gulrøttene er møre. Tilsett salt, pepper og krydder etter smak. Pynt med en skvett av rømme.