Min Rosa MatBlogg

Min Rosa MatBlogg

søndag 21. februar 2016

Bestemors spesial ovnsbakte grønnsaker



12 personer

400 g gresskar eller vinter squash
2 røde paprika skåret i firkanter
2 søtpotet skrelt og skåret i terninger
3 poteter, skåret i terninger
1 rødløk, skåret i terninger
1 ss hakket frisk timian eller tørket
2 ss hakket frisk rosmarin
1/4 kopp olivenolje
2 ss vin eller balsamico eddik (eller sitronsaft)
salt og nykvernet sort pepper etter smak

Slik gjør jeg
Forvarm ovnen til 250 C.
Bruk en stor bolle, bland sammen squash, rød paprika, søtpoteter, og poteter. Del rødløk i terninger og legges til grønnsaker.

Bruk en liten bolle, bland sammen timian, rosmarin, olivenolje, eddik, salt og pepper. Bland grønnsakene, inntil de er jevnt belagt med blandingen. Jevnt fordelt i en stor ildfast form.

Stekes i ca 40 minutter i forvarmet ovn (250 °C), røring hvert 10. minutt, eller til grønnsakene er lett brunet og klar.

Bestemors salat med sopp og paprika



2 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
1 bunt isbergsalat (ca 4 kopper hakket)
1 rød paprika, hakket
200 g sopp
salt og sort pepper etter smak
en klype rød pepper

Slik gjør jeg
Bruk stekepanne tilsett hvitløk og 1 ss olivenolje. Stek i 3 minutter over middels varme, tilsett skivet sopp og hakket paprika. Stek 5-6 minutter, rør av og til, til grønnsakene er lett brunet.
Ha i hakket isbergsalat, gjenværende olivenolje og krydder. Rør om grønnsakene, kokes i 5 minutter. Serveres varm