Min Rosa MatBlogg

Min Rosa MatBlogg

tirsdag 22. september 2015

Bestemors dressing med honning og sennep



6 ss majones
2 ss krydret sennep
2 ss honning
1 ss sitronsaft

Slik gjør jeg det
Bland alt sammen i en bolle, rør godt rundt, sett bollen i kjøleskap i 30 minutter før du skal bruke dressingen.

Bestemors dressing med ost



1 kopp majones
2 ss hakket løk
1 ss hakket hvitløk
1/4 kopp hakket frisk persille
1/2 kopp rømme
1 ss sitronsaft
1 ss eddik
1/2 kopp (80 g) Feta ost
salt og nykvernet sort pepper etter smak

Slik gjør jeg det
Bland alt sammen i en bolle, rør godt rundt, sett bollen i kjøleskap i 60 minutter før du skal bruke dressingen.

Bestemors dressing



1 kopp majones
1/2 kopp rømme
1/2 ts tørkede gressløk
1/2 ts tørket persille
1/2 ts tørket dill
1/4 ts hvitløk krydder
1/4 ts løk krydder
1/8 ts nykvernet pepper

Slik gjør jeg det
Bland alt sammen i en bolle, rør godt rundt, sett bollen i kjøleskap i 30 minutter før du skal bruke dressingen

Salatdressing med honning og sennep



6 ss majones
2 ss krydret sennep
2 ss honning
1 ss sitronsaft

Slik gjør jeg det
Bland alt sammen i en bolle, rør godt rundt, sett bollen i kjøleskap i 30 minutter før du skal bruke dressingen

Smoothie på grønt vis



2-3 glass
1 god håndfull spinat
ca 2-3 dl isbiter
2-3 dl god eplejuice (juster etter smak og tykkelse)
1 stk moden avokado
saften av 1/2 sitron
ca 100 g brokkoli med stilk
1 stor ss hakket ingefær

Slik gjør jeg
Vask spinaten og brokkolien i kaldt vann. Skrell ingefær og grovhakk den. Fjern stein og skall på avokadoen. Ha alle ingrediensene i blenderen og kjør til fin konsistens. Juster med mer eller mindre eplejuice start med 2 dl og ha i eventuelt mer etter hvert.

Brokkoli er supermat!
Den er en god kilde til både jern, kostfiber, C-vitamin, antioksidanter, K-vitamin og B-vitaminet float. Brokkoli kan benyttes både kokt og rå. Greit å vite er at når du koker brokkolien så halverer det C-vitamin innholdet, men ikke det totale antioksidantinnholdet, det stiger nemlig betraktelig!

Hjemmelaget vår rull



4-5 store vår ruller.

ca 1/5 hodekål
Filodeig (vår rulldeig). Fås kjøpt i asiatisk matbutikk.
2 gulrøtter
1 vårløk
1 fedd hvitløk
1 tommelstor ingefær bit
1/2- 1 stk chili
Litt kantarell
1.2 ss soyasaus
1 god ss grovhakket fersk koriander
Salt og pepper
Eventuelt kan du ha i glassnudler 8en håndfull) (fås kjøpt på asiatisk matbutikk)
1 egg eller bare litt vann til pensling
4-6 ss olje

Slik gjør jeg
Sett ovnen på 220 grader. Start så med grønnsakene. Kutt alt klart, men hold alt hver for seg. Finstrimle hodekålen. Vask og rasp gulroten og vask og finhakk vårløk. Kutt hvitløk, ingefær, chili smått. Børst av jordrester på kantarellene og riv dem opp i mindre biter. Finhakk korianderen. 

Nå stekes først kantarellen i ca 2 ss olje i noen minutter på middels varme (pass på at denne blir skikkelig gjennomstekt på grunn av jordbakterier). Ha så i hodekålen og gulroten og stek noen minutter til før du tilsetter resten av grønnsakene.

 Ønsker du å ha i glassnudler så legges disse i kok varmt vann i ca 5-10 min. La de renne godt av og tilsett disse helt i slutten med grønnsakene i så fall. Smak til slutt med soyasaus, salt og pepper. Eventuelt med litt søt chili saus hvis du har. Nå er fyllet klart, så er det bare å rulle sammen til vår rull.

Knus nå egget i en liten skål og bland godt (eller bare bruk litt vann). Ha filodeigen (et ark til hver vår rull) ut på benken, å pensle kantene til filodeigen med egg. Legg så fyllet i midten. Brett som anvist på pakken. Du kan lage dem så små du vil eller så store som du vil. 

Stek så vår rullene i resten av oljen på middels varme til de er gylne og fine på alle sider. Ha dem så i ovnen noen minutter for å få en enda mer sprø vår rull!