Min Rosa MatBlogg

Min Rosa MatBlogg

torsdag 24. september 2015

Tomatsalat med basilikum



4 modne tomater, grovhakket
1/2 kopp hakket frisk basilikum
1/2 ts salt (Etter ønske)
1/4 ts sort pepper
1 ss vin eddik
3 ss olivenolje
2 fedd hvitløk, Finhakket

Slik gjør jeg det
Blandes godt i en bolle. La stå i 10 minutter før det spises.

Bestemors Bakte poteter med urter.



4 personer
6 poteter
4 ss olivenolje
1/4 ts paprika
1/4 ts timian
1/4 ts gurkemeie
frisk persille
1 løk
salt og pepper etter smak

Slik gjør jeg det
Varm ovnen til 180 grader.
Vask potetene. Skjæres i små deler og legges  i en dyp skål.
Olivenolje blandet med krydder og hell over potetene. Bland godt til jevnt strøk potetene krydret smør.

Løk kuttet i halv ringer, finhakket persille. Legges til potetene.
Legg potetene med løk, jevnt fordelt over bake plate.
Sett i ovnen i 30-40 minutter. Under steking, snu potetene. Klar til servering når alt er ferdig.

Bestemors Bakte tomater med hvitløk



4 personer
8 tomater halvert
12 fedd hvitløk, skrelt
4 ss olivenolje
stor håndfull hakkede friske basilikumblader
salt og nykvernet sort pepper etter smak

Slik gjør jeg det
Forvarm ovnen til 200 C.
Sett tomat halvdelene i en flat ildfast form der de kan passe, tett til hverandre. I mellomtiden, plasseres tomatene hvitløksfedd helhet. Topp fett med olivenolje og dryss med basilikum. 

Krydre med salt og pepper.
Stek, udekket, 35 - 45 minutter, til tomatene er myke og begynner å myke i form, og skinnet er litt forkullet. Serveres varm.

Bestemors sommersalat



4 porsjoner
3 dl semulegryn
saften av 1 stk lime
1 ts revet frisk ingefær
1 båt hvitløk - knust
1 stk rødløk i tynne skiver
1 stk vårløk i skiver
½ stk oransje paprika i terninger
125 g bringebær
150 g sukkererter
1 dl finhakket frisk koriander
1 ss olivenolje
Salt og pepper etter ønske

Slik gjør jeg det
Kok semulegryn som anvist på pakken. Rør inn olivenolje, limesaft, hvitløk, hakket koriander og ingefær mens semulegryn fremdeles er varm.
Avkjøl.

Bland inn løk og paprika.
Vend forsiktig inn bringebær.
Dypp sukkererter raskt i kokende vann. Skyll i kaldt vann. Skjær av stengelen på den ene siden slik at ertene kommer til syne. 

Sett sukkererter på salaten.
Server salaten gjerne med en vinaigrette eller en bringebærdressing som du lager ved å blande litt bringebær, olivenolje, bringebæreddik, litt honning, salt og pepper.

Bestemors Hjemmelaget potetmos



4 porsjoner
10 stk potet
1 l vann
14 stk purre i ringer eller vårløk
3 dl melk eller 2 dl kremfløte
2 ss smør eller olivenolje
14  ts pepper

Slik gjør jeg det
Skrell poteter og del dem i biter. Legg dem i kokende vann med purre. Kok det mørt, ca. 10 minutter. Ikke bruk salt i vannet. Slå av vannet, og mos potetene. Tilsett melk, smør og krydder, og rør godt mens potetmosen får et oppkok