Min Rosa MatBlogg

Min Rosa MatBlogg

onsdag 23. september 2015

Bestemors Løksuppe



4 ss olivenolje
1,75 kg løk
2 ts sukker
Salt etter smak
1 (750 ml) tørr hvitvin flaske
1 liter grønnsaksbuljong
1 liten kanelstang
4 kopper terninger hvitt brød

Slik gjør jeg det
Bruk ei stor gryte, varme olivenolje over middels varme. Skjær løken i to på midten og deretter skåret i tynne fjær. Sett hakket løk i pannen og bland godt med oljen. Reduser varmen og la det småkoke, rør av og til, til løken er myknet ca 30 minutter.

Dryss løk med sukker og litt salt; småkoke, rør av og til, til sukkeret har smeltet og løk er karamell farge, 5 minutter. Hell i vinen og buljong i en kjele og tilsett kanelstang. Kok opp, og deretter reduseres varmen, dekk til og la det småkoke i 1 time.

I suppen, tilsett brødterninger og kok, avdekket, rør av og til, til brødet er oppløst i suppen, 30 - 45 minutter.
Visp suppen en visp for å blande godt brød. Ha gjerne i flere krydder etter smak. Serveres varm.