4 ss olivenolje
1,75 kg løk
2 ts sukker
Salt etter smak
1 (750 ml) tørr hvitvin flaske
1 liter grønnsaksbuljong
1 liten kanelstang
4 kopper terninger hvitt brød
Slik gjør jeg det
Bruk ei stor gryte, varme olivenolje over middels varme. Skjær
løken i to på midten og deretter skåret i tynne fjær. Sett hakket
løk i pannen og bland godt med oljen. Reduser varmen og la det småkoke, rør av
og til, til løken er myknet ca 30 minutter.
Dryss løk med sukker og litt salt; småkoke,
rør av og til, til sukkeret har smeltet og løk er karamell farge, 5 minutter. Hell
i vinen og buljong i en kjele og tilsett kanelstang. Kok opp, og
deretter reduseres varmen, dekk til og la det småkoke i 1 time.
I suppen, tilsett brødterninger og kok, avdekket,
rør av og til, til brødet er oppløst i suppen, 30 - 45 minutter.
Visp suppen en visp for å blande godt brød. Ha
gjerne i flere krydder etter smak. Serveres varm.