6 poteter
2 gulrøtter
2 ss smør
1 liter vann
1 løk
2 ss smør (for sausen)
3 ss mel (for sausen)
1 kopp grønnsaksbuljong (for saus)
2 eggeplommer (for sausen)
1 kopp melk (for saus)
salt og pepper
1/4 ts muskat
Slik gjør jeg
Skrell potetene, del dem i 4 biter og kokes i 10
minutter
Stek løk og gulrot, i smør.
Ha i grønnsaker til potetene og kok til de er møre
ca 10 minutt. I mellomtiden lages sausen. Varm smør, tilsett mel og
stek det til de er gyllenbrune. Ha i 1 kopp buljong, kok opp og
trekkes vekk fra platen.
Pisk eggeplommene, ha i varm melk og røres til de
er tyknet til. Hell sausen og egg fylling. Kok opp under omrøring. Dryss
med muskat.
Smak til med salt og
pepper.