Min Rosa MatBlogg

Min Rosa MatBlogg

lørdag 11. august 2018

Grillsaus av rabarbra


1 kg vasket og renset rabarbra som du deler i firkanter
Ha de i en kjele sammen med 2 dl rosiner og vann
3 ts paprika pulver
5 dl brunt sukker
2 ts sort nykvernet pepper
2 ts hvit pepper
2 bk tomatpure
2 dl 7% eddik.

Vil du ha sterk saus bland inn
2 ts cajenne
1 ts chili

Slik gjør jeg
Kok dette ca 1 time, før du har det i blender så alt blir en tykk saus. Smak deg frem. Mer paprika? Kanskje du vil ha et sting av hvitløk? Når du er ferdig, så heller du dette i et glass med lokk. Ikke fyll de helt opp. Sett de i en kjele med vann, og kok det 10 min, før du setter de på benken til avkjøling. Dette holder seg i et par år, men du spiser det opp lenge før det

Grillsausen kan brukes til mer enn bare grille med, kan brukes til mesteparten av maten man lager

Barnas salatbolle



6 personer
Ris: 3 dl tørr
4 hardkokte egg
1 purre, i tynne skiver
1 middels stor issalathode
1 rød paprika
1 gul paprika
1 boks mais,
1 boks brune bønner,
Cherrytomater, ca 200 gr
1 Agurk
Spirer eller annet grønt
Salatkrydder

Slik gjør jeg:
Start med å koke risen slik at den er lun/kjølnet før du blander den med salaten. Ta gjerne litt smør eller olje i kokevannet til risen, det gir en fyldigere smak. Så kan du koke eggene. Deretter deler du purren i tynne skiver, og den i stekepannen sammen med timian, pepper.. Purren gir en viktig smak i salaten – den skal være myk og kjølnet. Del så opp issalaten og bland alle de andre salatingrediensene oppi. Bland litt olivenolje og litt salatkrydder i salaten. Bland alle ingrediensene, og la det stå og godgjøre seg litt.


Dressing:
Barna liker best seterrømme. Hvitløksdressing eller rømmedressing