Min Rosa MatBlogg

Min Rosa MatBlogg

tirsdag 26. januar 2016

Suppe med sopp og ost



4 personer
1 gul løk
2 gulrot
3 poteter
1 stilk selleri
100 g blomkål
300 gram sopp
1 rød paprika
150 g smeltet ost
3 liter vann
Salt og pepper etter smak
oliven olje
grønt


Slik gjør jeg
Løk, gulrøtter og sopp skåret i terninger og stekes i en panne.
Selleri og paprika skåret i terninger, blomkål i buketter.
I kokende vann, legg potetene og kok i 10 minutter. Deretter legges selleri, blomkål, paprika og sopp, stekt med løk og gulrøtter, og kok ytterligere 20 minutter.
Ost ristes rett i gryten. kokes på lav varme i 10 minutter

Suppe med grønnsaker og ost



4 personer
1/2 liten søt rød paprika
1 gul løk
50 g smør eller margarin
3 kopper vann
2 pinner selleri, finhakket
2 kopper hakket blomkål eller brokkoli
2 gulrøtter, finhakket
3 terninger grønnsaksbuljong
1/2 kopp hvetemel
1 persille, hakket
3 kopper revet ost
salt og pepper etter smak
1 1/2 kopper melk


Slik gjør jeg
Løk og halvparten paprika finhakket og varmet i en stekepanne med smør, ca 5 minutter, til de er møre.
Bruk ei gryte, hell 3 kopper vann, kok opp, tilsett løk og pepper og resten av grønnsakene, buljong terninger, salt og pepper; Reduser varmen; dekk til og la det småkoke 20 minutter, eller til grønnsakene er møre.
Løs opp melet i melken (først med 1/2 kopp melk, og hell resten og rør, visp mer for å unngå at det blir klumper) Tilsett melk og mel i en kasserolle. Kok suppen under omrøring, 2 minutter, suppa skal bli litt tykk. Dryss med persille. Ta gryten vekk fra varmen, tilsett revet ost. Rør til osten er helt smeltet i suppen.
Suppen er klar for servering etter et oppkok. Smak til med krydder.

Sommerlig Tomatsuppe med avocado



2 personer
6 tomater
1 avocado - skrelles, fjern frøene og skjær i terninger
1/2 kopp frosne korn, frigi
håndfull hakket frisk koriander
1 ss frisk sitronsaft
salt og nykvernet sort pepper etter smak

Slik gjør jeg
Med en juicepresse saften av 4 store tomater.
I mellomstor bolle, bland sammen tomater, avocado, mais, 2 hakkede tomater, koriander og sitronsaft. Smak til med salt og pepper. Hell over i boller.

Varm eller kald suppe av stekte tomater



4 personer
1 kg plommetomater
3 ss oliven olje
4 fedd hvitløk
0,5 liter varm grønnsakbuljong
3 ss frisk hakket basilikum
1/2 ss balsamico (eller vin) eddik
salt og pepper etter smak

Slik gjør jeg
Tomater skåret i båter og lagt på ei form eller på en stekeplate, med stekefolie med hvitløksfedd. Dryss med olivenolje, dryss med salt og pepper. Stekes i ovnen ved 190 C i 1 time.
Skjær ristede hvitløksfedd og press innholdet i bollen med food prosessor, tilsett tomater til det samme. Legg basilikum og eddik, hell halvparten av kjøttkraft. Moses i food prosessor til konsistensen av potetmos, og hell i mer buljong til du får ønsket konsistens. Salt og pepper etter smak.
Serveres varm eller kald med fersk loff og hakket basilikum.