6
store grønne paprikaer
3
fedd hvitløk
1
stor finhakket løk
5
tomater, hakket
1
kopp tørr ris
1/2
kopp vann
2
kopp revet ost
tomatpuré
+ vann og grønnsaksbuljong
Salt
og pepper etter smak
Slik gjør jeg det
Kok
vann i en stor kjele. Skjær toppen av paprika, fjern frøene. Kok paprikaen i
kokende vann i 5 minutter, avløp, dryss med litt salt inni hver paprika og sett
til side.
Varm
opp stekepannen med smør eller olje, stek hakket løk., salt og pepper. Tilsett
tomater, ris, 1/2 kopp vann. Ha på lokket og la det koke i 15 minutter eller
til risen vil mykne. Fjern fra varmen og tilsett halvparten av osten.
Bruk
en bolle til å blande tomatpuré med vann og grønnsaksbuljong terning. Fyll hver
paprika og plasser den åpne siden opp i en ildfast form. Dryss på med ost over åpningen av hver paprika.
Stekes
i ovnen ved 180 C i 30 minutter, til osten på toppen er smeltet.