Min Rosa MatBlogg

Min Rosa MatBlogg

onsdag 11. mars 2015

Bestemors eplekakeboller



12 stk
For deigen
200 gram cottage cheese
200 g kald margarin
2 kopper mel
1/2 ts salt
1/2 ts natron
Fyll
2 ss smør
3 store epler
4 ss sukker
1 ts kanel
1 egg

Slik gjør jeg det
Ha alt i en bolle, sil mel, tilsett margarin, bæres på rivjern. Tilsett salt, natron og cottage cheese. Kna med raske hender. Samle deigen til en ball. Sett deigen i kjøleskapet i 1 time.
Mens deigen er i kjøleskapet, kan du forberede fyll, rengjør epler, skåret i terninger.

I en stor stekepanne, smelte smør. Legg eplene og stek under omrøring i 5 minutter. Tilsett sukker og kok noen minutter til sukkeret begynner å smelte. Ha på kanel og svært lite vann, kok opp og la det koke i ca 10 minutter til helt myknet epler.
Ta deigen ut av kjøleskapet og rull den ut i et tynt lag. Med skål å kutte sirkler. Ha fyllet i midten, brett i to, som en rull og forsegle kantene. Prikk med en gaffel og smør med pisket egg.
Sett i en forvarmet 200 °C ovnen og stek i ca 20 minutter.
Når kakene er ferdig stekt, kjølig i ca 10 minutter.