12
stk
For deigen
200 gram cottage cheese
200 g kald margarin
2
kopper mel
1/2
ts salt
1/2
ts natron
Fyll
2
ss smør
3
store epler
4
ss sukker
1
ts kanel
1
egg
Slik gjør jeg det
Ha
alt i en bolle, sil mel, tilsett margarin, bæres på rivjern. Tilsett salt,
natron og cottage cheese. Kna med raske hender. Samle deigen til en ball. Sett
deigen i kjøleskapet i 1 time.
Mens
deigen er i kjøleskapet, kan du forberede fyll, rengjør epler, skåret i
terninger.
I
en stor stekepanne, smelte smør. Legg eplene og stek under omrøring i 5
minutter. Tilsett sukker og kok noen minutter til sukkeret begynner å smelte. Ha
på kanel og svært lite vann, kok opp og la det koke i ca 10 minutter til helt
myknet epler.
Ta
deigen ut av kjøleskapet og rull den ut i et tynt lag. Med skål å kutte sirkler.
Ha fyllet i midten, brett i to, som en rull og forsegle kantene. Prikk med en
gaffel og smør med pisket egg.
Sett
i en forvarmet 200 °C ovnen og stek i ca 20 minutter.
Når
kakene er ferdig stekt, kjølig i ca 10 minutter.