36
stk
250
g krem spinat
1-2
fedd hvitløk
100
g feta
Salt
etter smak
3
ark fryst butterdeig, tint
1
egg blandet med 1 ss melk for smøring av toppen
sesamfrø
for strøing på kakene
Slik gjør jeg det
Er
spinaten frossen må tines opp, men anbefales fersk spinat.
Surr
hakket hvitløk i 2 ss i olje et par minutter. Ha i spinat og kok til det varmes opp, ha i salt.
Rør og ha i en bolle.
Forvarm
ovnen til 200 C. Legg 1 ark med butterdeig på et skjærebrett. Skåret på langs i
to deler. Hver del kan være litt rull må kanskje kjevles ut - bredden bør være
nok til å bryte rundt kaken fylle to ganger.
Spre
1/6 av fyllet på langsiden av deigen. Vikle en gang å smøre egg med melk,
pakket igjen, fett og dryss frø (valgfritt). Skjær rullen i seks deler. Gjenta
med den andre halvparten av deigen.
Gjør
det samme med de andre to lag med deig. Sett kakedelene på en lett smurt
stekeplate og stek i forvarmet 200C ovn i 20-25 minutter.