Min Rosa MatBlogg

Min Rosa MatBlogg

onsdag 11. mars 2015

Bestemors kaker med spinat og fetaost



36 stk
250 g krem ​​spinat
1-2 fedd hvitløk
100 g feta
Salt etter smak
3 ark fryst butterdeig, tint
1 egg blandet med 1 ss melk for smøring av toppen
sesamfrø for strøing på kakene

Slik gjør jeg det
Er spinaten frossen må tines opp, men anbefales fersk spinat.
Surr hakket hvitløk i 2 ss i olje et par minutter. Ha i  spinat og kok til det varmes opp, ha i salt. Rør og ha i en bolle.
Forvarm ovnen til 200 C. Legg 1 ark med butterdeig på et skjærebrett. Skåret på langs i to deler. Hver del kan være litt rull må kanskje kjevles ut - bredden bør være nok til å bryte rundt kaken fylle to ganger.
Spre 1/6 av fyllet på langsiden av deigen. Vikle en gang å smøre egg med melk, pakket igjen, fett og dryss frø (valgfritt). Skjær rullen i seks deler. Gjenta med den andre halvparten av deigen.
Gjør det samme med de andre to lag med deig. Sett kakedelene på en lett smurt stekeplate og stek i forvarmet 200C ovn i 20-25 minutter.