Min Rosa MatBlogg

Min Rosa MatBlogg

onsdag 11. mars 2015

Bestemors hamburgerbrød



1 kopp melk
0,5 kopper vann
50 g smør
550 g mel
7 g tørr gjær (2 ts)
2 ss sukker
1 1/2 ts salt
1 egg

Slik gjør jeg det
Bruk en liten kjele, varme opp melk, vann og smør til smøret er smeltet. Blandingen skal være veldig varmt, men ikke for varmt.

Bruk en stor bolle, bland sammen 1 3/4 kopper mel, gjær, sukker og salt. Tilsett melkeblandingen i melet, tilsett egg. Tilsett resten av melet.
Legg deigen ut en melet overflate og kna til den er glatt og elastisk, ca 8 minutter.
Del deigen i 12 like store emner. Lag glatte baller og legg dem på en smurt stekeplate. Flat ut litt. Dekk til og la heve 35 minutter.
Stek ved 200 C i 10 - 12 minutter, eller til de er gyllenbrune.