4-5
store vår ruller.
ca 1/5 hodekål
Filodeig (vår rulldeig). Fås kjøpt i asiatisk
matbutikk.
2 gulrøtter
1 vårløk
1 fedd hvitløk
1 tommelstor ingefær bit
1/2- 1 stk chili
Litt kantarell
1.2 ss soyasaus
1 god ss grovhakket fersk koriander
Salt og pepper
Eventuelt kan du ha i glassnudler 8en
håndfull) (fås kjøpt på asiatisk matbutikk)
1 egg eller bare litt vann til pensling
4-6 ss olje
Slik gjør jeg
Sett
ovnen på 220 grader. Start så med grønnsakene. Kutt alt klart, men hold alt
hver for seg. Finstrimle hodekålen. Vask og rasp gulroten og vask og finhakk
vårløk. Kutt hvitløk, ingefær, chili smått. Børst av jordrester på kantarellene
og riv dem opp i mindre biter. Finhakk korianderen.
Nå stekes først kantarellen i
ca 2 ss olje i noen minutter på middels varme (pass på at denne blir skikkelig
gjennomstekt på grunn av jordbakterier). Ha så i hodekålen og gulroten og stek
noen minutter til før du tilsetter resten av grønnsakene.
Ønsker du å ha i
glassnudler så legges disse i kok varmt vann i ca 5-10 min. La de renne godt av
og tilsett disse helt i slutten med grønnsakene i så fall. Smak til slutt med
soyasaus, salt og pepper. Eventuelt med litt søt chili saus hvis du har. Nå er
fyllet klart, så er det bare å rulle sammen til vår rull.
Knus
nå egget i en liten skål og bland godt (eller bare bruk litt vann). Ha
filodeigen (et ark til hver vår rull) ut på benken, å pensle kantene til
filodeigen med egg. Legg så fyllet i midten. Brett som anvist på pakken. Du kan
lage dem så små du vil eller så store som du vil.
Stek så vår rullene i resten av oljen på middels
varme til de er gylne og fine på alle sider. Ha dem så
i ovnen noen minutter for å få en enda mer sprø vår rull!