Min Rosa MatBlogg

Min Rosa MatBlogg

tirsdag 22. september 2015

Gressløkpoteter og sommersalat



500gr nypotet
2 ss smør
2 ss hakket frisk gressløk
 
Sommersalat med rømmedressing:
2 stk hjertesalat
1 dl seterrømme
2 ts sitronsaft
3 ts sukker
4 ss hakket frisk gressløk

Slik gjør jeg
Skrubb potetene med en grønnsaksbørste og kok dem møre i saltet vann. Hell av kokevannet og damp potetene godt.

Ha smøret i kjelen, vend potetene i smøret og dryss over hakket gressløk.
Skyll hjertesalatbladene og la de renne godt av. Riv dem i mindre biter.

Visp rømmen stiv med sitron og smak til med sukker og gressløk.
Vend dressingen lett inn i salaten.

Server nykokte gressløkpoteter og sommersalat som en egen rett, eller som tilbehør til annen middag, f.eks. fisk.