Min Rosa MatBlogg

Min Rosa MatBlogg

mandag 21. september 2015

Bestemors ovnsbakte grønnsaker



Russian mat
400 g squash
2 rød paprika, skåret i firkanter
1 søtpotet (søtpoteter), skrelt og skåret i terninger
3 gule poteter, skåret i terninger
1 rødløk, skåret i middels store biter
1 ss hakket frisk timian eller tørr
2 ss hakket frisk rosmarin
1/4 kopp olivenolje
2 ss vin eller sitronsaft
salt og nykvernet sort pepper etter smak

Slik gjør jeg det
Forvarm ovnen til 250 C.
I stor bolle, squash, rød paprika, søtpoteter, og gul. Del opp rødløk i middels store biter og legge til grønnsaker.
I en liten bolle, timian, rosmarin, olivenolje, eddik, salt og pepper. Bland med grønnsaker før de er jevnt belagt med blandingen. Jevnt fordelt i en stor ildfast form.
Stekes i 35-40 minutter i forvarmet ovn (250 °C), ettersyn hver 10 minutt, eller til grønnsakene er lett brunet og klar.