Min Rosa MatBlogg

Min Rosa MatBlogg

mandag 21. september 2015

Pestopai



Paideig
3 dl speltmel
125 g rørossmør
2 ss kaldt vann

Fyll
0,5 Rød paprika
0,5 Grønn paprika
0,5 Gul paprika
1 rødløk
1 egg
2 dl melk
0.5 dl pesto
2 ss Oliven olje
friske urter, basilikum, rosmarin
Santa Maria Hvitløkspepper

Slik gjør jeg:
Temperer smøret på benken en stund før du begynner – slik at det blir litt mykere.
Smuldre smøret inn i melet. Bland inn det kalde vannet til slutt og samle det til en deig. Legg den i 10 minutters tid i kjøleskapet med plastfolie rundt.
Kjevle ut deigen og legg den i en paiform. Prikk bunnen med en gaffel. Forstek paibunnen på 200 °C i 10 minutter.

Når paibunnen er ferdig forstekt steker du rødløk, paprika og squash i biter på et stekebrett med litt olje, salt og pepper. Skru opp varmen til 230°C til de er myke og har fått en fin, gyllen farge.

Mens grønnsakene steker visper du sammen egg og melk. Rør inn hakkede urter. Lag pesto selv eller kjøp ferdig.

Ha grønnsakene i paiskallet og hell over eggeblandingen. Ha over pesto og bland det litt sammen med egget med en skje.
Stek så paien på 200°C i ytterligere 30 minutter.