Paideig
3 dl speltmel
125 g rørossmør
2 ss kaldt vann
Fyll
0,5 Rød paprika
0,5
Grønn paprika
0,5
Gul paprika
1 rødløk
1 egg
2 dl melk
0.5 dl pesto
2 ss Oliven olje
friske
urter, basilikum, rosmarin
Santa
Maria Hvitløkspepper
Slik gjør jeg:
Temperer
smøret på benken en stund før du begynner – slik at det blir litt mykere.
Smuldre
smøret inn i melet. Bland inn det kalde vannet til slutt og samle det til en
deig. Legg den i 10 minutters tid i kjøleskapet med plastfolie rundt.
Kjevle
ut deigen og legg den i en paiform. Prikk bunnen med en gaffel. Forstek
paibunnen på 200 °C i 10 minutter.
Når
paibunnen er ferdig forstekt steker du rødløk, paprika og squash i biter på et
stekebrett med litt olje, salt og pepper. Skru opp varmen til 230°C til de er
myke og har fått en fin, gyllen farge.
Mens
grønnsakene steker visper du sammen egg og melk. Rør inn hakkede urter. Lag
pesto selv eller kjøp ferdig.
Ha
grønnsakene i paiskallet og hell over eggeblandingen. Ha over pesto og bland
det litt sammen med egget med en skje.
Stek
så paien på 200°C i ytterligere 30 minutter.