4
store poteter
400
g sopp
1
løk
Smør
100 g
1/2
ss mel
250
ml fløte
100
g revet ost
salt
og pepper
Slik gjør jeg:
Vask
potetene. Skjær hver potet på langs i halvdeler. Deretter forsiktig ved hjelp
av en dessertskje, skrape ut kjernen av potetene, for å få båten, med en
veggtykkelse på omtrent 5-7 mm.
Smelt
smøret i en stekepanne, stek skivet sopp enn moderat varme i ca 5 minutter,
tilsett hakket løk. Småkoke i 5-7 minutter over middels varme.
Tilsett
mel og stek et par minutter, og hell fløte. Krem kan erstatte rømme. Salt og
pepper og stek i 3-4 minutter til den er tykk saus.
I
en ildfast form, smurt sette potetbåter, hver båt satt i et lite stykke smør og
fyll sopp fylling. Dryss med revet ost og legg i ovnen forvarmet til 180 °C grader.
Bake
poteter i ca 30 minutter, til de er gyllenbrune. Klar fylte poteter kan bli
stenket med friske urter.