Min Rosa MatBlogg

Min Rosa MatBlogg

mandag 21. september 2015

Bestemors potetburger



4 store poteter
400 g sopp
1 løk
Smør 100 g
1/2 ss mel
250 ml fløte
100 g revet ost
salt og pepper

Slik gjør jeg:
Vask potetene. Skjær hver potet på langs i halvdeler. Deretter forsiktig ved hjelp av en dessertskje, skrape ut kjernen av potetene, for å få båten, med en veggtykkelse på omtrent 5-7 mm.

Smelt smøret i en stekepanne, stek skivet sopp enn moderat varme i ca 5 minutter, tilsett hakket løk. Småkoke i 5-7 minutter over middels varme.
Tilsett mel og stek et par minutter, og hell fløte. Krem kan erstatte rømme. Salt og pepper og stek i 3-4 minutter til den er tykk saus.

I en ildfast form, smurt sette potetbåter, hver båt satt i et lite stykke smør og fyll sopp fylling. Dryss med revet ost og legg i ovnen forvarmet til 180 °C grader.
Bake poteter i ca 30 minutter, til de er gyllenbrune. Klar fylte poteter kan bli stenket med friske urter.