1
bunt asparges
2
hvitløks fedd
1
gul løk (rød løk kan også brukes)
2
dl kremfløte
2
eggeplommer
10
dl vann
2
Grønnsaks buljongterninger
Litt
olivenolje og en liten bit med smør.
Slik gjør jeg:
Finhakk
løk og hvitløk, vask aspargesen og kutt i biter, ta vare på toppene. Finkutt
løk og hvit løk og fres det i olje/smør til det er mørt. Ha i asparges stilkene
(oppkuttet) og rør rundt. Hell i vann og buljong, la koke i 20 min, Ta en
stavmikser og mos suppe til en fin konsistens, legg i asparges toppene i suppen
og gi det ett oppkok, visp sammen eggeplommene og fløten og tilsett dette i
suppen, Suppen skal ikke koke etter dette,
Smak
til med salt og pepper,
Denne
suppen er utrolig god, enkel og sunn.
Er
det rester igjen dagen etter, varmer du opp suppen, sper den med melk og
tilsetter Maisennamel for en tykkere konsistens, tilsetter f.eks. fiskeboller
og heller hele blandingen i en ildfast form og strør revet ost over og
gratinerer den i ovnen på 200 gr i ca 10 - 15 minutter i ovn.