Min Rosa MatBlogg

Min Rosa MatBlogg

torsdag 24. september 2015

Bestemors sommersalat



4 porsjoner
3 dl semulegryn
saften av 1 stk lime
1 ts revet frisk ingefær
1 båt hvitløk - knust
1 stk rødløk i tynne skiver
1 stk vårløk i skiver
½ stk oransje paprika i terninger
125 g bringebær
150 g sukkererter
1 dl finhakket frisk koriander
1 ss olivenolje
Salt og pepper etter ønske

Slik gjør jeg det
Kok semulegryn som anvist på pakken. Rør inn olivenolje, limesaft, hvitløk, hakket koriander og ingefær mens semulegryn fremdeles er varm.
Avkjøl.

Bland inn løk og paprika.
Vend forsiktig inn bringebær.
Dypp sukkererter raskt i kokende vann. Skyll i kaldt vann. Skjær av stengelen på den ene siden slik at ertene kommer til syne. 

Sett sukkererter på salaten.
Server salaten gjerne med en vinaigrette eller en bringebærdressing som du lager ved å blande litt bringebær, olivenolje, bringebæreddik, litt honning, salt og pepper.