Min Rosa MatBlogg

Min Rosa MatBlogg

torsdag 26. november 2015

Sommerruller



4 personer
1 nykål/sommerkål
1 gulrot i strimler
1 gul paprika i strimler
100 g sukkererter - snittet
100 g bønnespirer
1 snittet rødløk
2 ss sesamolje
1 presset hvitløksfedd
2 dl teriyakisaus
   

Slik gjør jeg
Vask og rens alle grønnsakene.
Ta av de største bladene på nykålen og forvell dem i 1-2 minutter. Avkjøl. Disse skal brukes til rullene.
Skjær resten av kålen og de andre grønnsakene i strimler.
Varm opp oljen i en wok eller stekepanne med litt høye kanter og tilsett grønnsakene. Wok dem i 2-3 minutter.
Tilsett presset hvitløk, teriyakisaus og sesamfrø, og bland inn bønnespirer og frisk koriander til slutt.
Legg et par spiseskjeer med wokblandingen på hvert kålblad og pakk inn slik at de får vårrull-fasong.
Kålrullene kan serveres slik de er, f.eks. sammen med resten av woken, eller de kan serveres som tilbehør til middag. De kan også stekes i varm olje på hver side før servering.