4
personer
Suppe:
300 g hermetiske hvite bønner
300 g hermetiske brune bønner
5 stk potet
1 stk sjalottløk
5 stk gulrot
1 stk purre
2½ l vann
5 stk grønn squash
300 g aspargesbønner
salt og pepper
Pistou:
7 dl blader av frisk basilikum
5 stk tomat
5 båt hvitløk
5 ss olivenolje
Slik gjør jeg
Suppe:
Skrell poteter, purre, løk og gulrot og skjær i
terninger. Ha terningene i en kjele og dekk med vann. Kok i minst en time.
Skjær squash i terninger og aspargesbønner i fine
biter og tilsett. Kok videre i ca. 10 minutter til aspargesbønnene er møre.
Smak til med salt og pepper.
Pistou:
Dypp tomatene i kokende vann i noen sekunder og
avkjøl i kaldt vann. Ta av skinnet på tomatene og hakk dem opp. Kjør dem så
sammen med basilikumblader og hvitløk i en hurtigmikser, stavmikser eller
blender. Spe med olje underveis.