Min Rosa MatBlogg

Min Rosa MatBlogg

torsdag 26. november 2015

Bestemors grønnsaksuppe med pistou og bønner



4 personer
Suppe:
300 g hermetiske hvite bønner
300 g hermetiske brune bønner
5 stk potet
1 stk sjalottløk
5 stk gulrot
1 stk purre
2½ l vann
5 stk grønn squash
300 g aspargesbønner
salt og pepper 

Pistou:
7 dl blader av frisk basilikum
5 stk tomat
5 båt hvitløk
5 ss olivenolje

Slik gjør jeg
Suppe:
Skrell poteter, purre, løk og gulrot og skjær i terninger. Ha terningene i en kjele og dekk med vann. Kok i minst en time.
Skjær squash i terninger og aspargesbønner i fine biter og tilsett. Kok videre i ca. 10 minutter til aspargesbønnene er møre. Smak til med salt og pepper.

Pistou:
Dypp tomatene i kokende vann i noen sekunder og avkjøl i kaldt vann. Ta av skinnet på tomatene og hakk dem opp. Kjør dem så sammen med basilikumblader og hvitløk i en hurtigmikser, stavmikser eller blender. Spe med olje underveis.