Oppskriften
er lavkarbo, glutenfri og melkefri.
3 dl linfrø
2 dl sesamfrø
1 dl solsikkefrø
1 dl fettredusert mandel mel (selges i helsekost
og i noen dagligvarebutikker)
2 dl kokosmasse
3 ss fiberhusk (selges i helsekost)
6 dl vann
Slik gjør jeg:
Rør
ingrediensene godt sammen og la blandingen svelle i ca halvtime. Ta bake papir
på to bake plater og fordel røren på disse to. Disse knekkebrødene skal være
nokså tynne. Smør utover og sett i varmluftsovn på 140 grader. Etter 15
minutter tar du ut brettene og ruter opp med pizzahjul i ønsket «knekkebrødstørrelse».
Sett de tilbake i ovnen og la de stå i
ca. 1,5 time, men dette varierer veldig fra ovn til ovn. Følg med
slik at de ikke blir svidd. Du kan eventuelt snu knekkebrødene den siste
halvtimen (altså ikke opp ned, men slik at de som ligger nærmest døren nå
havener innerst i ovnen). Hvis de er myke etter to timer i ovnen, lar du de stå
litt til.
Oppbevar
knekkebrødene i en metallboks og da holder de seg gode og sprø helt alle er
spist opp.