Min Rosa MatBlogg

Min Rosa MatBlogg

onsdag 30. september 2015

Spis knekkebrød



Oppskriften er lavkarbo, glutenfri og melkefri.

3 dl linfrø
2 dl sesamfrø
1 dl solsikkefrø
1 dl fettredusert mandel mel (selges i helsekost og i noen dagligvarebutikker)
2 dl kokosmasse
3 ss fiberhusk (selges i helsekost)
6 dl vann

Slik gjør jeg:
Rør ingrediensene godt sammen og la blandingen svelle i ca halvtime. Ta bake papir på to bake plater og fordel røren på disse to. Disse knekkebrødene skal være nokså tynne. Smør utover og sett i varmluftsovn på 140 grader. Etter 15 minutter tar du ut brettene og ruter opp med pizzahjul i ønsket «knekkebrødstørrelse». 

Sett de tilbake i ovnen og la de stå i ca. 1,5 time, men dette varierer veldig fra ovn til ovn. Følg med slik at de ikke blir svidd. Du kan eventuelt snu knekkebrødene den siste halvtimen (altså ikke opp ned, men slik at de som ligger nærmest døren nå havener innerst i ovnen). Hvis de er myke etter to timer i ovnen, lar du de stå litt til.

Oppbevar knekkebrødene i en metallboks og da holder de seg gode og sprø helt alle er spist opp.