Min Rosa MatBlogg

Min Rosa MatBlogg

onsdag 30. september 2015

Ovnsbakt blomkål med tomatsalat & hvitløksbønner



OVNSBAKT BLOMKÅL
1 blomkålhode
1 ts karri
1 ts gurkemeie
1 ts paprikapulver
1 ss olivenolje
salt + pepper

TOMATSALAT
3 store tomater
15 sorte oliven
4 stk soltørket tomat, evt 2 ss finhakket
4 tørkede aprikoser
2 ss kapers
en god neve fersk, finhakket persille
salt + pepper

HVITLØKSBØNNER
ca 200 g grønne bønner
et fedd hvitløk
1 ss olivenolje
salt + pepper

Slik gjør jeg:
Gni krydder og olivenolje inn i blomkålhodet, plasser på en bakeplate, og bak hele blomkålen i ovnen på 200 grader i ca 45 min, gjerne varmluft. Følg med og pass på at blomkålen er mør helt gjennom, før du tar den ut. Blir den brent i overflaten, kan du sette den et hakk ned i ovnen, men den skal være fin og gyllen utenpå.

Finhakk tomat, soltørket tomat, sorte oliven, persille og aprikos, og vend det hele sammen med kapers og litt salt og pepper.

Gi bønnene et raskt oppkok, hell av vannet og skyll raskt i kaldt vann, for å bevare sprøheten. Finhakk hvitløk, og vend sammen bønner, hvitløk og krydder i en liten bolle. Blomkålen kan skjæres i stykker og serveres sammen med tomatsalat, bønner og evt ost. Disse smårettene kan fint være en del av tilbehør til annen mat også, og gjør seg fint til både fisk, fugl og kjøtt.