1/2 søtpotet
1/2 sitron
Chili, salt og pepper
1 ss olivenolje
1/4 brokkoli
1 neve grønnkålblader
1/2 boks kikerter
40 g fetaost
1/2 granateple
Tahinidressing:
1 ss tahini
1 ss olivenolje
3 ss kaldt vann
1/2 sitron
1 ts honning
litt chili, salt og pepper
Slik gjør jeg:
Start
med å lage dressingen så den får satt seg litt. Visp sammen tahini, olivenolje,
honning, chili, salt og pepper før du sper på med vann og sitronsaft. Blir den
for tynn har du i litt mer tahini, og blir den for tjukk har du i litt mer
vann. La dressingen stå kaldt før du skal spise den. Bare rist den sammen igjen
om den har skilt seg litt.
Del
søtpoteten i terninger og vend terningene i olivenolje, salt, pepper og chili.
Jeg synes det er vanskelig å sette mål på krydder siden dette er så
individuelt. Smak til selv og bruk så mye du vanligvis ville gjort. Hell
søtpotetterningene utover et stekebrett og stek i 15-20 minutter på full guffe,
gjerne under grillelement.
Rasp
brokkolien på et grovt rivjern, eller kjør den i en matmølle. Vask grønnkålen
og kutt den i strimler. Kna den gjerne med litt olivenolje så blir den bedre og
mykere. Smuldre opp fetaen, skyll kikertene godt og bland alle ingrediensene
sammen. Topp salat med granateplekjerner og tahinidressing.