4 fedd hvitløk
2 cm fersk ingefær
1 stor rødløk (eller 2 små)
4 tomater
1 boks hakkede tomater (ca 350 g)
1 dl røde linser (ca 4 ss)
4 dl grønnsaksbuljong
2 ts karri
2 ts honning (kan droppes, bruk evt kunstig
søtning ved behov, sukrin el)
2 ts balsamico
olivenolje
salt + pepper
Slik gjør jeg:
Fres
finhakket hvitløk, ingefær og løk i olivenolje og karri. Tilsett
finhakkede ferske tomater, og surr det sammen med en god dose salt og
pepper.Tilsett så vann med buljong, linser og tomater fra boks. La det hele stå
og småkoke med jevn omrøring til linsene er møre, ca 10 min.
Smak til med
litt honning (eller annet søtstoff) og balsamico, og mer salt og
pepper. Miks suppen med en stavmikser eller i en blender, til den får en
jevn og glatt konsistens. Juster evt konsistensen med mer vann. Server
gjerne suppen med et kokt egg og en halv avocado, så får du i deg gode
fettsyrer ved siden av.