4
pers
800 g nypoteter
1 bunt grønn asparges
1 bunt frisk gressløk
Dressing
2 ss sennep
fin eller grov
2 ss flytende
honning
2 ss sitronsaft
olivenolje
salt
pepper
Slik
gjør jeg det:
Visp
sammen alle ingrediensene til dressingen, eller rist dem godt sammen i et glass
med tett lokk.
Skyll potetene og kok dem møre i godt saltet vann.
Hell av kokevannet og damp potetene tørre.
Del potetene i passende biter. Skjær av de
nederste 2–3 cm av aspargesen. Tykke asparges kan skrelles fra midten og ned,
slanke asparges er det ikke nødvendig å skrelle.
Bruk en stor, vid kjele og kok opp rikelig med
godt saltet vann. Slipp aspargesen ned i vannet og kok i 1–4 minutter, avhengig
av tykkelsen. Sjekk underveis om de er klare, skjær av en liten bit nederst på
en asparges og smak.
Gi aspargesen et raskt opphold i kaldt vann for å
stoppe kokeprosessen.
Del gjerne aspargesen først på langs og så på
midten før du forsiktig vender dem sammen med potetene, grovhakket gressløk og
dressing. Dryss over en god klype flaksalt og servér.