Min Rosa MatBlogg

Min Rosa MatBlogg

søndag 20. september 2015

Nypotet og aspargessalat



4 pers
800 g nypoteter
1 bunt grønn asparges
1 bunt frisk gressløk

Dressing

2 ss sennep fin eller grov
2 ss flytende honning
2 ss sitronsaft
olivenolje
salt
pepper

Slik gjør jeg det:
Visp sammen alle ingrediensene til dressingen, eller rist dem godt sammen i et glass med tett lokk.
Skyll potetene og kok dem møre i godt saltet vann.
Hell av kokevannet og damp potetene tørre.

Del potetene i passende biter. Skjær av de nederste 2–3 cm av aspargesen. Tykke asparges kan skrelles fra midten og ned, slanke asparges er det ikke nødvendig å skrelle.

Bruk en stor, vid kjele og kok opp rikelig med godt saltet vann. Slipp aspargesen ned i vannet og kok i 1–4 minutter, avhengig av tykkelsen. Sjekk underveis om de er klare, skjær av en liten bit nederst på en asparges og smak.

Gi aspargesen et raskt opphold i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen.
Del gjerne aspargesen først på langs og så på midten før du forsiktig vender dem sammen med potetene, grovhakket gressløk og dressing. Dryss over en god klype flaksalt og servér.