Min Rosa MatBlogg

Min Rosa MatBlogg

søndag 20. september 2015

Kjærlighetssuppen



Til 4 porsjoner
2 stk løk
1 fedd hvitløk
1 stilk stangselleri
50 g smør
2 kvast løpstikke
500 g poteter
1 l grønnsaksbuljong
1,5 dl kremfløte
0,5 ts salt og nykvernet pepper

Slik gjør jeg
Rens og hakk opp løk, hvitløk og selleristilken og ha det i en kasserolle sammen med smøret. La det surre på ganske svak varme til løken har blitt blank.

Hakk opp løpstikken og ha i. Rens potetene og del dem i små terninger. Ha dem i kasserollen sammen med grønnsakskraften og kok opp. Kok til potetene er møre. Du kan gjerne smake deg fram til hvor mye løpstikkesmak du ønsker å ha på suppen.

Mos suppe enten i en blender eller bruk en stavmikser og hell den tilbake i kasserollen igjen. Tilsett fløten og kok opp. Smak til med salt og pepper. Dersom kraften eller buljongen du bruker er veldig salt, trenger du ikke å tilsette mer salt.