Til
4 porsjoner
2
stk løk
1
fedd hvitløk
1
stilk stangselleri
50
g smør
2
kvast løpstikke
500
g poteter
1
l grønnsaksbuljong
1,5
dl kremfløte
0,5
ts salt og nykvernet pepper
Slik gjør jeg
Rens
og hakk opp løk, hvitløk og selleristilken og ha det i en kasserolle sammen med
smøret. La det surre på ganske svak varme til løken har blitt blank.
Hakk
opp løpstikken og ha i. Rens potetene og del dem i små terninger. Ha dem i
kasserollen sammen med grønnsakskraften og kok opp. Kok til potetene er møre.
Du kan gjerne smake deg fram til hvor mye løpstikkesmak du ønsker å ha på
suppen.
Mos
suppe enten i en blender eller bruk en stavmikser og hell den tilbake i
kasserollen igjen. Tilsett fløten og kok opp. Smak til med salt og pepper.
Dersom kraften eller buljongen du bruker er veldig salt, trenger du ikke å
tilsette mer salt.