For
salaten
1/2
sitron, klem saften
salt,
pepper, oliven gress
1
fedd hvitløk
1
bunt romano salat
100
g hard ost (ost eller annet)
Til
toast
3-4
skiver av hvitt brød
3
fedd hvitløk
olivenolje
eller vegetabilsk olje til steking
For
saus
150
g majones
3
ss yoghurt eller sur væske
saften
av en halv sitron
1
ts soyasaus
1
fedd hvitløk
Slik
gjør jeg det
Brødskiver,
skåret i terninger av middels størrelse. Varm opp pannen og tilsett nok
vegetabilsk eller olivenolje. Legg 3 fedd hvitløk, hele, uten kutting. Stek
hvitløk, dreiing, ca 2 minutter.
Hvitløk
vil gi all smaken av oljen og hvitløkskrutonger erverve en smak til steking.
Deretter legges krutonger og stek i ca 5-7 minutter, til de er gylne, deretter
litt salt.
Caesar
saus kan fremstilles på en forenklet, på basis av majones. Sausen skal være
litt tynnere enn majones, slik at du kan legge til en liten yoghurt eller sur
væske, kan være et par skjeer av melk, hvis du vil. Pisk majones med yoghurt,
saften av en halv sitron, legge soyasaus, hvitløk fedd. Bland godt. Cæsarsalat
er klar