Min Rosa MatBlogg

Min Rosa MatBlogg

fredag 25. september 2015

Cæsarsalat



For salaten
1/2 sitron, klem saften
salt, pepper, oliven gress
1 fedd hvitløk
1 bunt romano salat
100 g hard ost (ost eller annet)

Til toast
3-4 skiver av hvitt brød
3 fedd hvitløk
olivenolje eller vegetabilsk olje til steking

For saus
150 g majones
3 ss yoghurt eller sur væske
saften av en halv sitron
1 ts soyasaus
1 fedd hvitløk

Slik gjør jeg det
Brødskiver, skåret i terninger av middels størrelse. Varm opp pannen og tilsett nok vegetabilsk eller olivenolje. Legg 3 fedd hvitløk, hele, uten kutting. Stek hvitløk, dreiing, ca 2 minutter.

Hvitløk vil gi all smaken av oljen og hvitløkskrutonger erverve en smak til steking. Deretter legges krutonger og stek i ca 5-7 minutter, til de er gylne, deretter litt salt.

Caesar saus kan fremstilles på en forenklet, på basis av majones. Sausen skal være litt tynnere enn majones, slik at du kan legge til en liten yoghurt eller sur væske, kan være et par skjeer av melk, hvis du vil. Pisk majones med yoghurt, saften av en halv sitron, legge soyasaus, hvitløk fedd. Bland godt. Cæsarsalat er klar