4 ½ dl vann
½ pk gjær
1 ss rapsolje
½ ts salt
400 g sammalt hvete, fin
300 g hvetemel
Slik gjør jeg
Varm
opp vannet til 37°C. Smuldre gjæren i vannet. Tilsett olje og salt.
Ha
melet i en bake bolle. Tilsett den lunkne blandingen og elt deigen til den blir
smidig og fin. Bruk gjerne kjøkkenmaskin til eltingen. Dekk bollen
med plast, og la den heve til dobbel størrelse, ca 30 minutter.
Ha
deigen ut på et mel bake bord. Del den i 16 like stor emner. Trill emnene til
glatte boller. La dem ligge å hvile under plast i noen minutter. Trykk bollene
ned og kjevle dem til flate brød, på størrelse med en asjett. Legg brødene
på steke plate dekket av bake papir. Det er plass til 4 brød på hver
plate. Dekk pitabrødene med et klede og la dem etterheve i ca 1 time.
Stek
pitabrødene midt i ovnen ved 250°C i 8 - 10 minutter. Etter noen minutter vil
brødene blåse seg opp så det blir en stor lomme inni. Avkjøl på rist.
Snitt
pitabrødene langs kanten og fyll dem med for eksempel cherry tomater, maiskorn,
revet ost og salsa.