Min Rosa MatBlogg

Min Rosa MatBlogg

fredag 23. oktober 2015

Pitabrød



4 ½ dl vann
½ pk gjær
1 ss rapsolje
½ ts salt
400 g sammalt hvete, fin
300 g hvetemel

Slik gjør jeg
Varm opp vannet til 37°C. Smuldre gjæren i vannet. Tilsett olje og salt.
Ha melet i en bake bolle. Tilsett den lunkne blandingen og elt deigen til den blir smidig og fin.  Bruk gjerne kjøkkenmaskin til eltingen. Dekk bollen med plast, og la den heve til dobbel størrelse, ca 30 minutter.
Ha deigen ut på et mel bake bord. Del den i 16 like stor emner. Trill emnene til glatte boller. La dem ligge å hvile under plast i noen minutter. Trykk bollene ned og kjevle dem til flate brød, på størrelse med en asjett. Legg brødene på steke plate dekket av bake papir. Det er plass til 4 brød på hver plate. Dekk pitabrødene med et klede og la dem etterheve i ca 1 time.
Stek pitabrødene midt i ovnen ved 250°C i 8 - 10 minutter. Etter noen minutter vil brødene blåse seg opp så det blir en stor lomme inni. Avkjøl på rist.
Snitt pitabrødene langs kanten og fyll dem med for eksempel cherry tomater, maiskorn, revet ost og salsa.