4
personer
2 stk grønn squash i skiver
2 stk aubergine i skiver
6 båt hvitløk i skiver
3 stk laurbærblad
½ ts tørket timian
½ ts tørket oregano
8 stk potet i skiver
6 stk tomat i skiver
3 stk rødløk i skiver
3 stk rød paprika i biter
6 dl grønnsakbuljong (utblandet)
saften av 1 stk sitron
salt og pepper
Slik gjør jeg
Legg
squash- og aubergine skiver på et fat og strø salt over. Legg noe tungt på en
tallerken over det og la det stå i kjøleskapet i 1-2 timer.
Bland
sammen hvitløk, laurbær, timian, oregano, salt og pepper.
Smør
en ildfast form og legg i alle grønnsakene lagvis. Strø litt av krydderblandingen
mellom hvert lag.
Hell
halvparten av blandingen av buljong og sitron over formen og sett formen i
ovnen på 200 grader C. Hell over resten av væskeblandingen etter 30 minutter.
La
det stå i ovnen i ytterligere 20 minutter eller til grønnsakene er møre.
Om
ønsket, kan man pynte retten med litt frisk timian før servering.