Min Rosa MatBlogg

Min Rosa MatBlogg

lørdag 6. februar 2016

Ovnsstekte grønnsaker fra Russland



4 personer
2 stk grønn squash i skiver
2 stk aubergine i skiver
6 båt hvitløk i skiver
3 stk laurbærblad
½ ts tørket timian
½ ts tørket oregano
8 stk potet i skiver
6 stk tomat i skiver
3 stk rødløk i skiver
3 stk rød paprika i biter
6 dl grønnsakbuljong (utblandet)
saften av 1 stk sitron
salt og pepper

Slik gjør jeg
Legg squash- og aubergine skiver på et fat og strø salt over. Legg noe tungt på en tallerken over det og la det stå i kjøleskapet i 1-2 timer.
Bland sammen hvitløk, laurbær, timian, oregano, salt og pepper.
Smør en ildfast form og legg i alle grønnsakene lagvis. Strø litt av krydderblandingen mellom hvert lag.
Hell halvparten av blandingen av buljong og sitron over formen og sett formen i ovnen på 200 grader C. Hell over resten av væskeblandingen etter 30 minutter.
La det stå i ovnen i ytterligere 20 minutter eller til grønnsakene er møre.
Om ønsket, kan man pynte retten med litt frisk timian før servering.