Min Rosa MatBlogg

Min Rosa MatBlogg

lørdag 6. februar 2016

Solskinnsbrød – glutenfritt



1 liter skummet kulturmelk
7 dl vann
1/2 ss honning el mørk sirup
3 ss fiber husk

2 dl solsikkeolje
2 egg
2 poser tørrgjær
1 ss salt
4 ss sesamfrø
4 ss linfrø
2 dl solsikkekjerner
2 dl glutenfrie havregryn/bokhveteflokker
2 dl sukkerroefiber
500 gr (1 pk) semper glutenfri mix fin
500 gr (1 pk) semper glutenfri mix med fiber
400 gr finax grov melmix (grønn)
200 gr jyttemel

Slik gjør jeg
Varm væsken til ca 40 C.
Visp inn honning/sirup og fiber husk, og la svelle i 5-10 min.
Rør inn olje og egg, og til slutt alt det tørre.
Elt deigen godt i stor kjøkkenmaskin.
Ha deigen i 4 smurte brødformer.
Heves i 40 min.
Stekes på nederste rille på 200 C i ca 45 min.