4
personer
Grønnsakskarbonader:
4 kokte poteter, raspet
4 gulrøtter, raspet
1 skive kålrot, raspet
2 stor rødløk, finhakket
3-4 soltørkede tomater, finhakket (legges i bløt i
litt oppvarmet rødvin noen timer)
4 ss finhakket grønn oliven
3 ss kapers
2 dl revet pecorino eller parmesan
1 egg ( trenger ikke å bruke egg, men da bruk
heller 2 ss olje)
2 ss potetmel
2 ss finhakket bladpersille
2 ss finhakket frisk timian, eller 1 ts tørket
nykvernet havsalt og pepper
Ovnsbaktegrønnsaker:
3 sjalottløk
2 søtpotet
5 mandelpoteter
½ kålrot
3 gulrøtter
½ sellerirot
3 fedd hvitløk
2 dl olivenolje
1 dl hvitvin
½ dl sherryeddik
havsalt og nykvernet pepper
3 ss finhakket frisk timian eller 3 ts tørket
masse grovhakket bladpersille til pynt
Rød pesto:
12 soltørkete tomater i olje
saften av 1 sitron
1 dl olivenolje
bladene fra 2 kvister timian
10 store basilikumblader
1 dl tomatjuice
6 kapers
1 ss chilipasta, eller 1 ss finhakket rød chili)
Hvit pesto:
2,5
dl yoghurt naturell
2
dl cottage cheese
2 ss finhakket basilikum
1 fedd most hvitløk
1 ss sitronsaft
nykvernet havsalt og pepper
Slik gjør jeg
Grønnsakskarbonader:
Bland sammen. Smak til med salt og pepper. Lag
karbonader av deigen og stek dem i en middels varm panne til de blir brune og
gjennomstekte. Det tar ca 4-5 minutter på hver side. Legg karbonadene på et
serveringsfat som settes inn i ovnen noen minutter før servering.
Ovnsbaktegrønnsaker:
Skrell alle grønnsakene. Finhakk hvitløken. Del
sjalottløken i fire. De andre grønnsakene deles i like store terninger eller
båter. Bland alle grønnsakene sammen og ha dem i en bolle.
Varm opp ½ dl olivenolje i en stor og dyp panne.
Tilsett grønnsakene i to-tre porsjoner og fres til alt er blankt. Overfør til
en ildfast form. Fres hvitløken lett til slutt og bland godt med grønnsakene.
Hell over vin, eddik og resten av oljen samt timian. Kvern over godt med
havsalt og pepper. Bland godt. Bakes i ovn ved 180 grader til grønnsakene er
møre, ca. 1 time. Dryss over grovhakket bladpersille før servering.
Rød pesto:
Ha alt i en stavmikser eller morter og kjør til
jevn mos.
Hvit pesto:
Kok hvitløkfeddet i et minutt. Mos det i en morter
med litt salt. Ha yoghurt i et kaffefilter og la stå en halvtime. Bland med
cottage cheese og smak til med sitron, salt og pepper.