Min Rosa MatBlogg

Min Rosa MatBlogg

lørdag 6. februar 2016

Solsikkebaguetter – glutenfrie



10 stk
3 dl vann 37°
25 g gjær
50 g soltørrede tomater, grovhakket
1 dl solsikkekjerner
1,5 ts salt
1 ts honning
1 ss olivenolje
7 dl Finax Naturlig Glutenfri Melmiks (420 g)

Slik gjør jeg
Rør ut gjæren i fingervarmt vann til den er oppløst. Ha i de øvrige ingrediensene, men spar 0,5 dl melmiks til utbakingen.
Arbeid deigen godt sammen i en kjøkkenmaskin i ca 5 minutter. La deigen hvile under et klede i ca 10 minutter. Ta opp deigen på et melet bakebord og del den i 10 like deler som formes som små bagetter.
Legg bagettene på en bakepapirkledd stekeplate og la heve under et klede i ca 40 minutter. Pensle med olivenolje og lag 2 små snitt i hver bagett med en skarp kniv. Strø ev. solsikkekjerner over.
Stekes midt i ovnen i ca 10-12 minutter på 200 C.