Min Rosa MatBlogg

Min Rosa MatBlogg

lørdag 6. februar 2016

Solsikkebaguetter – glutenfrie



10 stk
3 dl vann 37°
25 g gjær
50 g soltørrede tomater, grovhakket
1 dl solsikkekjerner
1,5 ts salt
1 ts honning
1 ss olivenolje
7 dl Finax Naturlig Glutenfri Melmiks (420 g)

Slik gjør jeg
Rør ut gjæren i fingervarmt vann til den er oppløst. Ha i de øvrige ingrediensene, men spar 0,5 dl melmiks til utbakingen.
Arbeid deigen godt sammen i en kjøkkenmaskin i ca 5 minutter. La deigen hvile under et klede i ca 10 minutter. Ta opp deigen på et melet bakebord og del den i 10 like deler som formes som små bagetter.
Legg bagettene på en bakepapirkledd stekeplate og la heve under et klede i ca 40 minutter. Pensle med olivenolje og lag 2 små snitt i hver bagett med en skarp kniv. Strø ev. solsikkekjerner over.
Stekes midt i ovnen i ca 10-12 minutter på 200 C.

Solskinnsbrød – glutenfritt



1 liter skummet kulturmelk
7 dl vann
1/2 ss honning el mørk sirup
3 ss fiber husk

2 dl solsikkeolje
2 egg
2 poser tørrgjær
1 ss salt
4 ss sesamfrø
4 ss linfrø
2 dl solsikkekjerner
2 dl glutenfrie havregryn/bokhveteflokker
2 dl sukkerroefiber
500 gr (1 pk) semper glutenfri mix fin
500 gr (1 pk) semper glutenfri mix med fiber
400 gr finax grov melmix (grønn)
200 gr jyttemel

Slik gjør jeg
Varm væsken til ca 40 C.
Visp inn honning/sirup og fiber husk, og la svelle i 5-10 min.
Rør inn olje og egg, og til slutt alt det tørre.
Elt deigen godt i stor kjøkkenmaskin.
Ha deigen i 4 smurte brødformer.
Heves i 40 min.
Stekes på nederste rille på 200 C i ca 45 min.