Min Rosa MatBlogg

Min Rosa MatBlogg

lørdag 11. august 2018

Barnas salatbolle



6 personer
Ris: 3 dl tørr
4 hardkokte egg
1 purre, i tynne skiver
1 middels stor issalathode
1 rød paprika
1 gul paprika
1 boks mais,
1 boks brune bønner,
Cherrytomater, ca 200 gr
1 Agurk
Spirer eller annet grønt
Salatkrydder

Slik gjør jeg:
Start med å koke risen slik at den er lun/kjølnet før du blander den med salaten. Ta gjerne litt smør eller olje i kokevannet til risen, det gir en fyldigere smak. Så kan du koke eggene. Deretter deler du purren i tynne skiver, og den i stekepannen sammen med timian, pepper.. Purren gir en viktig smak i salaten – den skal være myk og kjølnet. Del så opp issalaten og bland alle de andre salatingrediensene oppi. Bland litt olivenolje og litt salatkrydder i salaten. Bland alle ingrediensene, og la det stå og godgjøre seg litt.


Dressing:
Barna liker best seterrømme. Hvitløksdressing eller rømmedressing