Ris: 3 dl tørr
4 hardkokte egg
1 purre, i tynne skiver
1 middels stor issalathode
1 rød paprika
1 gul paprika
1 boks mais,
1 boks brune bønner,
Cherrytomater, ca 200 gr
1 Agurk
Spirer eller annet grønt
Salatkrydder
Slik gjør jeg:
Start med å koke risen slik at den er lun/kjølnet
før du blander den med salaten. Ta gjerne litt smør eller olje i kokevannet til
risen, det gir en fyldigere smak. Så kan du koke eggene. Deretter deler du purren
i tynne skiver, og den i stekepannen sammen med timian, pepper.. Purren gir en
viktig smak i salaten – den skal være myk og kjølnet. Del så opp issalaten og
bland alle de andre salatingrediensene oppi. Bland litt olivenolje og litt
salatkrydder i salaten. Bland alle ingrediensene, og la det stå og godgjøre seg
litt.
Dressing:
Barna liker best
seterrømme. Hvitløksdressing eller rømmedressing