4 personer
1/2 liten søt rød paprika
1 gul løk
50 g smør eller margarin
3 kopper vann
2 pinner selleri, finhakket
2 kopper hakket blomkål eller brokkoli
2 gulrøtter, finhakket
3 terninger grønnsaksbuljong
1/2 kopp hvetemel
1 persille, hakket
3 kopper revet ost
salt og pepper etter smak
1 1/2 kopper melk
Slik gjør jeg
Løk og halvparten paprika finhakket og varmet i en
stekepanne med smør, ca 5 minutter, til de er møre.
Bruk ei gryte, hell 3 kopper vann, kok opp,
tilsett løk og pepper og resten av grønnsakene, buljong terninger, salt og
pepper; Reduser varmen; dekk til og la det småkoke 20
minutter, eller til grønnsakene er møre.
Løs opp melet i melken (først med 1/2 kopp melk,
og hell resten og rør, visp mer for å unngå at det blir klumper) Tilsett melk
og mel i en kasserolle. Kok suppen under omrøring, 2 minutter,
suppa skal bli litt tykk. Dryss med persille. Ta gryten
vekk fra varmen, tilsett revet ost. Rør til osten er helt smeltet i
suppen.
Suppen er klar for servering etter et oppkok. Smak
til med krydder.