4
personer
2
|
små rød chili
|
|
3
|
jalapenos
|
|
2
|
plommetomater
|
|
½
|
løk
|
|
4
|
hvitløksfedd
|
|
2
|
ss
|
Meierismør
|
2
|
ss
|
hvetemel
|
2½
|
dl
|
Lett melk
|
250
|
g
|
Ridder
|
1
|
dl
|
hakket frisk koriander
|
2
|
dl
|
Lettrømme 18 %
|
½
|
ts
|
salt
|
Slik gjør jeg
Rens
og finhakk chili, jalapenos, tomater, løk og hvitløk hver for seg. Smelt smør i
en kjele på middels lav varme. Tilsett løk og chilivariantene og stek det
blankt i smøret.
Tilsett
hvitløk og stek i ett minutt til.
Visp
mel i smørblandingen og rør rundt.
Tilsett
melk i blandingen, litt og litt mens du rører. La blandingen småkoke på middels
varme under stadig omrøring til sausen er tykk (rundt fem minutter).
Skulle
dippen bli for tykk kan du spe med melk, en spiseskje om gangen.
Rør
inn hakket koriander og tomater. Sett ned varmen og tilsett revet Ridder®, litt
og litt til all osten er smeltet
.
For
å få dippen glatt og kremet er trikset å tilsette osten litt og litt av gangen
til all osten er smeltet inn i dippen.
Ta
kjelen av platen og rør inn rømme. Smak til med salt og server gjerne dippen
lun, men dippen er også god kald.