4
personer
1 hode av kål
2 gule store løker
Vegetabilsk olje til steking
4 gulrøtter
4 tomater
250 gram sopp
6 ss ketchup
Sort pepper
Grønt pepper
Salt hvis du liker det
laurbærblad
4 fedd hvitløk
urter (dill, persille)
Slik gjør jeg:
Del opp kålen men ikke i for tynne skiver. Bruk
en stekepanne varm oljen og stek litt kål. Tilsett hakket løk. La
kålen småkoke, uten lokk, rør bare sporadisk. La kålen småkoke (ca
10-15 minutter), etterpå å ha den i gryten. Hell 0,5 kopper varmt
vann, dekkes til og småkokes i 30 minutter.
I mellomtiden, riv gulrøtter, hakk tomatene i
terninger. Skjær soppen.
Blandes sammen i gryten med krydder og laurbærblad,
røres rundt, dekkes til og la det småkoke i ca 15-20 minutter. Når maten er
ferdig, tilsettes hakket hvitløk og hakkede urter. Serveres med godt hjemme bakt
brød