4
personer
800 g poteter
1 eggeplomme
2 ss. hvetemel
en håndfull finhakket salvie
nykvernet muskat
4 ss. smør
Saus
3 stk middels søte røde paprika
2 røde løk
6 ss. olivenolje
4 ss. tomatpuré
200 ml kremfløte
0,25 ts Kajennepepper
Krydder etter eget ønske
0,5 ts paprika pulver
Slik gjør jeg
Vask potetene og kok i kokende vann til de er møre
ca 25 minutter. I mellomtiden, rens paprika, vask og kutt i små
terninger. Skrell og finhakk løken. Varm i en stor
stekepanne i olivenolje og stek løk og paprika i 5 minutter.
Legg til løk og paprika tomatpuré og kremfløte. Smak
til med kajennepepper og paprikapulver. Småkoke uten lokk på svak varme i ca 10
minutter, rør av og til. Sil ferdig saus gjennom en sil. Like før
servering, pisk resterende kremfløte til et tykt skum, og helles i sausen.
Hell vannet fra potetene, hell over kaldt vann,
skrell potetene, mos poteter. Elt deigen fra potet, eggeplomme og mel. Krydre
med pepper og muskat. Dryss hendene med mel og form runde burgere
flate kaker ca 12 stk. La dem i steke i olivenolje i ca 4 minutter på hver side
til de er gyllenbrune. Serveres med sausen og tilbehør etter eget ønske