Min Rosa MatBlogg

Min Rosa MatBlogg

torsdag 28. januar 2016

Potet burger med saus av søt paprika



4 personer

800 g poteter
1 eggeplomme
2 ss. hvetemel
en håndfull finhakket salvie
nykvernet muskat
4 ss. smør

Saus
3 stk middels søte røde paprika
2 røde løk
6 ss. olivenolje
4 ss. tomatpuré
200 ml kremfløte
0,25 ts Kajennepepper
Krydder etter eget ønske
0,5 ts paprika pulver

Slik gjør jeg
Vask potetene og kok i kokende vann til de er møre ca 25 minutter. I mellomtiden, rens paprika, vask og kutt i små terninger. Skrell og finhakk løken. Varm i en stor stekepanne i olivenolje og stek løk og paprika i 5 minutter.

Legg til løk og paprika tomatpuré og kremfløte. Smak til med kajennepepper og paprikapulver. Småkoke uten lokk på svak varme i ca 10 minutter, rør av og til. Sil ferdig saus gjennom en sil. Like før servering, pisk resterende kremfløte til et tykt skum, og helles i sausen.

Hell vannet fra potetene, hell over kaldt vann, skrell potetene, mos poteter. Elt deigen fra potet, eggeplomme og mel. Krydre med pepper og muskat. Dryss hendene med mel og form runde burgere flate kaker ca 12 stk. La dem i steke i olivenolje i ca 4 minutter på hver side til de er gyllenbrune. Serveres med sausen og tilbehør etter eget ønske