Min Rosa MatBlogg

Min Rosa MatBlogg

onsdag 11. mars 2015

Bestemors fylte grønne paprika



6 store grønne paprikaer
3 fedd hvitløk
1 stor finhakket løk
5 tomater, hakket
1 kopp tørr ris
1/2 kopp vann
2 kopp revet ost
tomatpuré + vann og grønnsaksbuljong
Salt og pepper etter smak

Slik gjør jeg det
Kok vann i en stor kjele. Skjær toppen av paprika, fjern frøene. Kok paprikaen i kokende vann i 5 minutter, avløp, dryss med litt salt inni hver paprika og sett til side.
Varm opp stekepannen med smør eller olje, stek hakket løk., salt og pepper. Tilsett tomater, ris, 1/2 kopp vann. Ha på lokket og la det koke i 15 minutter eller til risen vil mykne. Fjern fra varmen og tilsett halvparten av osten.
Bruk en bolle til å blande tomatpuré med vann og grønnsaksbuljong terning. Fyll hver paprika og plasser den åpne siden opp i en ildfast form. Dryss på med  ost over åpningen av hver paprika.
Stekes i ovnen ved 180 C i 30 minutter, til osten på toppen er smeltet.