Min Rosa MatBlogg

Min Rosa MatBlogg

søndag 20. september 2015

Caprese



Tomater
Mozzarella
Basilikum
Olivenolje
Balsamico
Salt og pepper

Slik gjør jeg det
Skjær tomatene i skiver, båter eller passende biter. Legg tomatene over på et fat. Riv mozzarellaen halvveis i to og legg hele osten oppå tomatene. Ringle over godt med olje og drypp over balsamico. Dryss over flaksalt og kvernet sort pepper. Avslutt med grovhakket/revet basilikum.

Grillet aubergine med tomatsalat



4 pers
4 stk aubergine
400 g tomater
4 ss frisk persille finhakket
6 ss olivenolje
3 ts sherryeddik eller rødvinseddik
2 stk hvitløksfedd
Salt og pepper
olje til pensling

Slik gjør jeg det
Del auberginene i to på langs. Lag dype snitt ned i kjøttet uten å skjære igjennom skinnet. Pensle snittflaten med olje og legg de halve auberginene på varm grill (eller bruk en grillpanne) med snittflaten ned på grillristen. Grill auberginen til den er helt mør, det tar ca. 20 minutter, snu dem når det nærmer seg slutten.
Del tomatene i små biter. Bland tomatene sammen med olivenolje, eddik, hvitløk og persille. Krydre lett med en klype salt og litt pepper.
Server de grillede auberginene med tomatsalat og litt ekstra salt og pepper.

Hjertesalat med bakt hvitløksdressing



4 pers
3 stk hjertesalat
Hvitløksdressing
7 stk hvitløksfedd
2 dl crème fraîche
Olivenolje
Friske urter
Salt og pepper
Chilipulver

Slik gjør jeg det
Legg hvitløkfeddene på et stykke aluminiumsfolie og drypp over litt olje. Pakk folien rundt hvitløken og bak feddene ved 200 grader i ca. 20 minutter, til hvitløken blir helt myk. Press den bløte hvitløken ut av skallet og over i en liten bolle (spar gjerne noen fedd til pynt). Knus den med en gaffel og rør inn crème fraîche. Smak dressingen til med salt og pepper.
Rens og del salaten i kløfter. Legg salaten over på et fat og drypp over dressingen. Pynt med friske urter og et lett chilidryss.

Jordbær melon og avokadosalat



4 pers
1 kurv jordbær
1,5 stk avokado
0,5 stk melon
Blandet grønn salat , som crispisalat, ruccula, ekeblad og babyspinat
Balsamico
Salt og pepper
Friske urter og spirer , som basilikum, mynte og karse
Kan også tilsettes mozzarella ost eller fetaost

Slik gjør jeg det
Rens og del jordbærene i fire eller i skiver. Rens melonen for kjerne, fjern skallet og skjær kjøttet i jevne biter. Rens avokadoen og skjær kjøttet i grove terninger.
Legg den blandede salaten på et stort fat. Fordel jordbær, melon og avokado over salaten. Drypp over dressing, krydre med en god klype flaksalt og kvernet sort pepper og dryss til slutt over friske urter.

Kjærlighetssuppen



Til 4 porsjoner
2 stk løk
1 fedd hvitløk
1 stilk stangselleri
50 g smør
2 kvast løpstikke
500 g poteter
1 l grønnsaksbuljong
1,5 dl kremfløte
0,5 ts salt og nykvernet pepper

Slik gjør jeg
Rens og hakk opp løk, hvitløk og selleristilken og ha det i en kasserolle sammen med smøret. La det surre på ganske svak varme til løken har blitt blank.

Hakk opp løpstikken og ha i. Rens potetene og del dem i små terninger. Ha dem i kasserollen sammen med grønnsakskraften og kok opp. Kok til potetene er møre. Du kan gjerne smake deg fram til hvor mye løpstikkesmak du ønsker å ha på suppen.

Mos suppe enten i en blender eller bruk en stavmikser og hell den tilbake i kasserollen igjen. Tilsett fløten og kok opp. Smak til med salt og pepper. Dersom kraften eller buljongen du bruker er veldig salt, trenger du ikke å tilsette mer salt.