Min Rosa MatBlogg

Min Rosa MatBlogg

torsdag 28. januar 2016

Gulrotkake24 biter

2 kopper hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts brus
1/2 ts salt
2 ts malt kanel
1,5 kopper sukker
4 egg
1 kopp oliven olje
4 kopp revet gulrøtter
3/4 kopp hakkede valnøtter eller rosiner

Slik gjør jeg
Forvarm ovnen til 180 C. Smør med olje og dryss med mel en ildfast form som måler 30 x 45 cm eller to runde former. Bland mel, bakepulver, natron, salt og kanel. 
Bruk en stor bolle, bland egg med sukker til blandingen tykner og lysner. Bland inn oliven olje, og deretter legges deler siktet tørre ingrediensene. På slutten, tilsett revet gulrøtter, rosiner eller nøtter.
Stekes 40 - 45 minutter i forvarmet ovn, eller til en tannpirker inn i sentrum av kaken kommer ut ren. Etter avkjøling kan kremen bli påført kaken.

Krem
Du kan lage en krem ​​for kaken: 100 g kremost (som Philadelphia) myknet til romtemperatur og visp 1 ss melk og 1/2 kopp melis. Dette er nok for en bløtkake til å dekorere toppen av kaken.

Potet burger med saus av søt paprika4 personer

800 g poteter
1 eggeplomme
2 ss. hvetemel
en håndfull finhakket salvie
nykvernet muskat
4 ss. smør

Saus
3 stk middels søte røde paprika
2 røde løk
6 ss. olivenolje
4 ss. tomatpuré
200 ml kremfløte
0,25 ts Kajennepepper
Krydder etter eget ønske
0,5 ts paprika pulver

Slik gjør jeg
Vask potetene og kok i kokende vann til de er møre ca 25 minutter. I mellomtiden, rens paprika, vask og kutt i små terninger. Skrell og finhakk løken. Varm i en stor stekepanne i olivenolje og stek løk og paprika i 5 minutter.

Legg til løk og paprika tomatpuré og kremfløte. Smak til med kajennepepper og paprikapulver. Småkoke uten lokk på svak varme i ca 10 minutter, rør av og til. Sil ferdig saus gjennom en sil. Like før servering, pisk resterende kremfløte til et tykt skum, og helles i sausen.

Hell vannet fra potetene, hell over kaldt vann, skrell potetene, mos poteter. Elt deigen fra potet, eggeplomme og mel. Krydre med pepper og muskat. Dryss hendene med mel og form runde burgere flate kaker ca 12 stk. La dem i steke i olivenolje i ca 4 minutter på hver side til de er gyllenbrune. Serveres med sausen og tilbehør etter eget ønske