Min Rosa MatBlogg

Min Rosa MatBlogg

fredag 25. september 2015

Burgere og pestomarinerte bønner på grillet lantbrød



4 Personer

4 st burgere
1 boks hvite bønner, ca 400 g/2,5 dl 
2 msk pesto
2 dl lett crème fraiche
1 st fedd hvitløk, hakket
0,5 dl ferske urter, hakkede f.eks basilikum, persille og dragon
1 st sitron, bruk skallet
4 skiver brød
2 st tomater
1 st rødløk
Romansalat
salt og pepper

Slik gjør jeg
Skyll bønnene i kaldt vann om du bruker bønner på boks. Bland bønnene med pesto, crème fraiche, hvitløk, urter og sitronskall. Smak til med salt og pepper. Grill eller stek burgerne som anvist på forpakningen. Grill brødet. Skjær tomatene og løken i skiver. Legg salaten på brødet, fortsett med tomat, løk, pestobønner, burgere og rødløk.

Cæsarsalat



For salaten
1/2 sitron, klem saften
salt, pepper, oliven gress
1 fedd hvitløk
1 bunt romano salat
100 g hard ost (ost eller annet)

Til toast
3-4 skiver av hvitt brød
3 fedd hvitløk
olivenolje eller vegetabilsk olje til steking

For saus
150 g majones
3 ss yoghurt eller sur væske
saften av en halv sitron
1 ts soyasaus
1 fedd hvitløk

Slik gjør jeg det
Brødskiver, skåret i terninger av middels størrelse. Varm opp pannen og tilsett nok vegetabilsk eller olivenolje. Legg 3 fedd hvitløk, hele, uten kutting. Stek hvitløk, dreiing, ca 2 minutter.

Hvitløk vil gi all smaken av oljen og hvitløkskrutonger erverve en smak til steking. Deretter legges krutonger og stek i ca 5-7 minutter, til de er gylne, deretter litt salt.

Caesar saus kan fremstilles på en forenklet, på basis av majones. Sausen skal være litt tynnere enn majones, slik at du kan legge til en liten yoghurt eller sur væske, kan være et par skjeer av melk, hvis du vil. Pisk majones med yoghurt, saften av en halv sitron, legge soyasaus, hvitløk fedd. Bland godt. Cæsarsalat er klar

Fylte paprika med Soyafarse



4 Personer

1 pk soyafarse
2 gule paprika
4 tomater
1 squash
Soyasaus
chilisaus
½ boks fersk basilikum
salt og pepper

Ekstra
Fetaost til garnering
Grønnsalat
Kremet hvitløksaus


Slik gjør jeg
Skjær paprika i to og ta bort frøene. Del av toppen på tomatene og grav ut innholdet (spar innholdet til farseblandningen)

Skyll og del en squash i ca 3-4 cm tykke skiver. Fres soyafarsen med tomatinnholdet samt litt soya og chilisaus salt og pepper. Fyll grønnsakene med farserøren og topp det hele med smuldret fetaost, gratiner deretter i ovnen til fetaosten har fått litt farge. 

Server med en grønnsalat samt ferske basilikumblader. Server gjerne med en kremet hvitløksaus.

Gresk tomatsalat



16 plommetomater
10 sorte oliven
40 g feta i terninger
½ liten rødløk
Frisk basilikum etter smak

Slik gjør jeg det
Del tomatene og legg dem på et fat. Anrett oliven og feta ovenpå. Skjær rødløk i ringer og fordel ringene over tomatsalaten. Pynt med friske basilikumsblader

Grillet middelhavsburgere



4 Personer

4 st burgere
150 ml gresk yoghurt
Skall fra 1 sitron
Salt og pepper
1 msk fersk rosmarin, finhakket
3 msk olivenolje
2 gule paprika
125 g cerrytomater 
4 st porsjonsbrød, gjerne ciabata
50 g ruccola
Basilikum

Slik gjør jeg
Bland yoghurten med sitronskallen, smaksett med salt og pepper.
Bland rosmarin med 1 msk olivenolje og pensle burgerne med olje. Skjær paprika i strimler i ca 2 cm tjukke skiver og bland den med cherry tomatene i en langpanne og hell over resten av oljen. 

Sett pannen på grillen i 8-10 minutter til grønnsakene er myke og gyllenbrune. Legg burgerne på grillen og grill dem i 4-6 minutter. Del brødet på midten og stek dem lett på grillen. Legg ruccola og paprika på bunndelen, legg på burgerne og topp med yoghurt, cherry tomater og basilikum.