Min Rosa MatBlogg

Min Rosa MatBlogg

onsdag 23. september 2015

Bestemors Potet suppe med hvit saus



6 poteter
2 gulrøtter
2 ss smør
1 liter vann
1 løk
2 ss smør (for sausen)
3 ss mel (for sausen)
1 kopp grønnsaksbuljong (for saus)
2 eggeplommer (for sausen)
1 kopp melk (for saus)
salt og pepper
1/4 ts muskat

Slik gjør jeg
Skrell potetene, del dem i 4 biter og kokes i 10 minutter
Stek løk og gulrot, i smør.

Ha i grønnsaker til potetene og kok til de er møre ca 10 minutt. I mellomtiden lages sausen. Varm smør, tilsett mel og stek det til de er gyllenbrune. Ha i 1 kopp buljong, kok opp og trekkes vekk fra platen.

Pisk eggeplommene, ha i varm melk og røres til de er tyknet til. Hell sausen og egg fylling. Kok opp under omrøring. Dryss med muskat.
Smak til med salt og pepper.